|

"Gazi Kars" ışıl ışıl

Kars'ta, Rus'ların hüküm sürdüğü 40 yıllık süre içinde Hollandalı mimarlara yaptırılan bazı binalar ile tarihi yapılar, ışıklandırma sistemiyle kavuştuğu görüntüyle ilgi çekiyor.

Aa
00:00 - 23/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 12:20 - 23/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
"Gazi Kars" ışıl ışıl
"Gazi Kars" ışıl ışıl

Kentte bulunan valilik, emniyet müdürlüğü, Kars Kalesi, Evliya Camisi, Seyyid Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri Türbesi, Serhat Kalkınma Ajansı ( SERKA) ve Kars Ticaret ve Sanayi Odası'nın ışıklandırılması yapılara ayrı bir güzellik kazandırdı.

Özellikle iftardan sonra sokağa çıkan fotoğraf sanatçıları ile bazı vatandaşlar, "uzun pozlama" yöntemiyle eserleri görüntülemeye çalışıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay yaptığı açıklamada, kentin geçmişi ve sahip olduğu tarihi yapılarla özellikle turizm açısından önemli bir merkez olduğunu belirterek, bu durumun kentin gelişimi açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Işıklandırılan tarihi yapıların üzerlerindeki işlemelerle seyirlik görüntü oluşturduğuna dikkati çeken Doğanay, "Ramazan ayı kentimizde son derece güzel geçiyor. Işıklandırılan bu yapılar sayesinde sokaklarımız film stüdyosunu andırıyor. Yapıların önünden geçen vatandaşlarımız hem binaları inceliyor hem de fotoğraf çekme imkanı buluyor" dedi.

Doğanay, kentin ekonomisinin büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa dayandığını ancak bunun yanında turizm gelirlerinin de önemli olduğuna değinerek, kente daha fazla turist çekmek için bu tür işlerin yaygınlaştırılması gerektiğini kaydetti.

Fotoğraf sanatçısı Mestan Topaloğlu da kentin adeta açık hava müzesi olduğunu ifade ederek, bunun amatör fotoğrafçılığa önem verenler için güzel olduğunu vurguladı.

10 yıl önce