|

"Gazi Kars"a rekor ziyaretçi

Ani Ören Yeri, Seyyid Ebu'l Hasan Harakani Türbesi, Evliya, Fethiye, Kümbet Camii ve tarihi Rus binalarıyla önemli turist potansiyeline sahip Kars'ı, geçen yıl 215 bin 942 yerli, 25 bin 825 turist ziyaret etti.

Aa
00:00 - 9/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 16:21 - 9/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
"Gazi Kars"a rekor ziyaretçi
"Gazi Kars"a rekor ziyaretçi

Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kars'ın değerleriyle önemli bir turizm merkezi olduğunu belirterek, kent genelinde turist sayısında önemli bir yükseliş gözlemlediklerini söyledi.

Yerli ve yabancı turistlerin daha çok Ani Ören Yeri, Kaleiçi Mahallesi'ndeki Ebu'l Hasan Harakani Türbesi, Kümbet Camisi, Ulu Camii ve tarihi kaleyi gezdiğini ifade eden Doğanay, "Kars, turizm için önemli bir yer. Şehre gelen turistlerimiz tarihi mekanları fotoğraflayarak ölümsüzleştiriyor. Turizm gerekli destek verilirse kent için turizm önemli bir gelir kapısı olacak" dedi.

Yabancı turist sayısında Türkiye genelinde olduğu gibi Kars'ta da bir düşüş gözlemlendiğini anlatan Doğanay, şunları kaydetti:

"İl ve ilçelerimizde polis sorumluluk bölgesinde bulunan tüm konaklama tesislerinde 2013 yılı sonu itibarıyla konaklayan turist sayısı yerli turist 215 bin 942, yabancı turist sayısı da 25 bin 825. Özellikle yabancı turist sayısında düşüş yaşanırken, yerli turist sayısında yüzde 80'lere varan bir artış oldu. Yerli turistin şehrimize ilgi göstermesi bizi mutlu etti. 20114 yılının ilk altı ayı da yine söz konusu bölgelerde konaklayan turist sayısı yerli turist sayısı 88 bin 412, yabancı sayısı da 6 bin 841 olarak gerçekleşmiştir."

10 yıl önce