|

Gazze ambargosu hayalleri vuruyor

Filistinli kanarya terbiyecisinin dünyaya açılma hayalleri Gazze'deki ambargoya takıldı. Gazze'de yaşayan Filistinli kanarya terbiyecisi Naim Şahin, kanarya terbiyesi konusundaki tecrübelerini dünya ile paylaşmak için uluslararası yayınevlerinde basılmak üzere bir kitap yazdı.

Aa
00:00 - 12/04/2014 Cumartesi
Güncelleme: 13:29 - 12/04/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Gazze ambargosu hayalleri vuruyor
Gazze ambargosu hayalleri vuruyor

Şahin, tecrübelerini dünyaya duyurma hayalleri İsrail'in uygulamaları ve Refah Sınır Kapısı'nın kapalı tutulması nedeniyle ambargoya takılınca, kitabını Gazze'de yerel bir yayınevinde yayımlamak zorunda kaldı.

Şahin, "Kanarya terbiyesi konusundaki 11 yıllık tecrübemi, diğer insanlarla paylaşmak üzere bir kitap yazarak uluslararası büyük bir Arap yayınevinde basılmasını istiyordum ancak Refah Sınır Kapısı'nın kapalı tutulması ve Gazze'den dışarı çıkamamam nedeniyle burada yerel bir yayınevinde basit bir maatbada basıldı" dedi.

Şahin, "Kanaryaların hayatı hakkında bilgiler edinmek istiyordum ancak bu konuda ayrıntılı kaynaklara ulaşamadım daha sonra bu alandaki tecrübelerimi yazıya dökmeye karar verdim. 'Kanarya dünyası' adlı kitabımda, bu kuşlar ve eğitimleri hakkında ayrıntılı bilgiler yer alıyor. Ancak Gazze'de pazarlamasını fazla yapamıyorum sosyal medya aracılığıyla duyurmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Pazarlama konusunda sıkıntı yaşamasına rağmen kitabının sosyal medya aracılığıyla yurtdışında bazı kanarya severler tarafından duyulduğunu belirten Şahin, "Bazı Arap kanarya severlerden kitabı kendilerine göndermem konusunda talepler aldım. Bazılarına elektronik posta yoluyla yollasam da ambargo nedeniyle kitabı gönderemiyorum" ifadelerini kullandı.

Sadece kitabın yurtdışına çıkarılması konusunda sıkıntı yaşanmadığını bunun yanında ekonomik sıkıntılar da çektiğini dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

"Ambargo nedeniyle kitap basımı için gerekli kağıdın temini konusunda sıkıntı yaşanıyor. Az olduğu için kağıt fiyatı yüksek bu da kitap basımını külfetli hale getiriyor. Herhangi bir kurumdan yardım almadan kendi imkanlarımla basılmasını sağladım bu da ekonomik durumumu zorladı."

Kitap hakkında konuşan Şahin, "Kitapta, kanaryaların türlerinden, hayatı, beslenmesi, bakımı, hastalıkları ve tedavileri hakkında bilgi veriliyor. Son bölümünde ise kanarya terbiyecileri tarafından sorulan bazı sorulara cevaplar yer alıyor" diye konuştu.

10 yıl önce