|

Genç yazarın büyük başarısı

Alanya ilçesinde özel bir sağlık kuruluşunda çalışan 19 yaşındaki Mehmet Duraklı, Stanford Üniversitesi'nin desteğiyle Haziran ayında düzenlenen "2014 Dünyanın En İyi Genç Yazarları Yarışması"nda ikinci oldu.

Aa
00:00 - 17/06/2014 Salı
Güncelleme: 16:04 - 17/06/2014 Salı
Yeni Şafak
Genç yazarın büyük başarısı
Genç yazarın büyük başarısı

60 ülkeden 60 yazarın katıldığı ve bu yıl dördüncüsü gerçekleşen "2014 Dünyanın En İyi Genç Yazarları Yarışması"na katılan Mehmet Duraklı, internet üzerinden yapılan oylamalarda en çok oyu alan ikinci yazar oldu. İngiltere'den Adam Foulds'ın birinci olduğu yarışmada Duraklı, 'AH' adlı kitabıyla 607 bin 999 oy aldı. Sadece 10 oy farkla ikinci olan Duraklı, yaptığı açıklamada, 3 ay gibi kısa bir sürede hazırladığı kitabının ilk baskısının Şubat ayında yapıldığını söyledi. Haziran ayında da arkadaşlarının önerisiyle yarışmaya katıldığını ifade eden Duraklı, "Kitabın 6. baskısı gerçekleşti. Sanırım 27 binin üzerinde de satış var" dedi.

Kitabı hazırlamaya karar verirken ilçedeki medikal işini bıraktığını dile getiren Duraklı, "3 ay boyunca günde 12 saat yazarak kitabını hazırladım. Daha sonra da arkadaşlarımın önerisiyle yarışmaya başvurduk. 60 ülkeden 60 yazarın eseriyle katıldığı yarışmada 600 binin üzerinde oy alarak ikinci oldum. Birinciliği ise sadece 10 oy farkla kaybettim" diye konuştu.

Birinci olsaydı kitabının 4 dilde yayınlanacağını belirten Duraklı, kitabı hayatındaki kesitlerden yola çıkarak yazdığını kaydetti. Hayatındaki hayal kırıklığını, aşk acısını kitapta anlatmaya çalıştığını dile getiren Duraklı, "Başımdan geçen olaylardan esinlendim. Beni etkileyen olayları yazdım. Yaşadıklarımı yazınca da yazmak daha kolay oldu" ifadelerini kullandı.

Sağlıkçılara jest olsun diye kitabın sayfa sayısını 112'ye tamamladığını söyleyen genç yazar, yeni kitabının hazırlıklarına başladığını belirtti.

Yarışamaya bir daha katılmayı düşünmediğini ifade eden Duraklı, bu yarışmayı kaybettiğini ancak başka arkadaşların bu ödülü Türkiye'ye getirebileceğini de sözlerine ekledi.

10 yıl önce