|

Gitarın sayılı günleri...

Akbank Sanat Gitar Günleri, gitarın dünyaca ünlü ustalarını ve genç yeteneklerini 04-25 Mayıs 2011 tarihleri arasında İstanbul'da ağırlıyor

00:00 - 2/05/2012 الأربعاء
Güncelleme: 23:53 - 1/05/2012 الثلاثاء
Yeni Şafak
Gitarın sayılı günleri...
Gitarın sayılı günleri...

Akbank Sanat, gitar dünyasının dünyaca ünlü ustalarını ve genç yeteneklerini 04-25 Mayıs tarihleri arasında Akbank Sanat Gitar Günleri'nde ağırlıyor. Etkinlikler 4 Mayıs'ta Marcin Dylla ile başlıyor. Dünyanın en prestijli uluslararası müzik yarışmalarında kazandığı 19 birincilik ve bir o kadar da dinleyici ve orkestra ödüllerinin ardından yakın zamanlı müzik tarihinin ender görülen fenomenlerinden biri olarak kabul edilen Dylla'yı 10 Mayıs'ta vereceği konserle Carmelo Martinez ve David Martinez Garcia'nın konseri takip ediyor. Carmelo Martinez, Conservatorio Superior de Granada bünyesinde kurduğu kendi okuluyla da tanınıyor. Endülüs bölgesindeki farklı konservatuarlarda eğitim veren bir çok gitar profesörü, kendisinden ders alan sanatçı, Granada Conservatorio Superior de Musica Konservatuarı'nda kürsüsü olan Garcia ile aynı sahneyi paylaşacak.

13 TELLİ KONSER ÜCRETSİZ

Magdalena Kaltcheva ve Carlo Corrieri gibi günümüzün büyük yankı uyandıran iki genç yıldız gitaristten oluşan Duo Carisma ise 15 Mayıs'ta İstanbullu müziksevere unutulmaz bir performans sunmaya hazırlanıyor. Çok seçkin bir repertuarı olan ve konserlerini 13 telli "Chiavi-Miolin" gitarıyla veren ünlü bir gitar virtüozu olan Anders Miolin'un 17 Mayıs'taki ücretsiz olarak vereceği konserinin ardından yerli bir grup sahne alıyor. Bekir Küçükay, Fatih Akbulut ve Erkin Çavuş'tan oluşan Küçükay Gitar Üçlüsü 22 Mayıs'ta müzikseverlerle buluşuyor. Akbank Sanat Gitar Günleri'nin son etkinliği kendi tasarımı olan on telli gitarıyla sahneye çıkacak olan Alman gitarist Stephan Schmidt'in konseri.


٪d سنوات قبل