|

Günay: Milas bundan sonra keyifle gezilecek

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milas ilçesindeki Kral Hekatomnos'un Anıt Mezarı'nda incelemelerde bulundu. Günay, bölgede bulunan Türk Telekom Müdürlüğü'nün yerine müze yapılacağını, buranın insanlar tarafından keyifle gezilebilecek bir yer olacağını söyledi.

Aa
00:00 - 4/01/2013 Cuma
Güncelleme: 16:10 - 4/01/2013 Cuma
Yeni Şafak
Günay: Milas bundan sonra keyifle gezilecek
Günay: Milas bundan sonra keyifle gezilecek

Bakan Günay, burada yaptığı açıklamada, sık sık Milas'a geldiğini ve gelişinde bölgede yeni buluntularla karşılaştığını söyledi. 

Kral Hekatomnos'un Anıt Mezarı'ndaki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Bakan Günay, bölgede kazı çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Alanda buluntuların hava etkisiyle yok olmasını engellemek amacıyla bir iklimlendirme cihazı kurduklarını anlatan Günay, çevrede korunması ve restorasyonu gereken yapılar olduğunu belirtti. 

Çevrede Türk Telekom Müdürlüğü'nün hizmet verdiği bir binanın olduğunu dile getiren Günay, yetkililerle görüştüklerini, binanın boşaltılması yönünde anlaşma sağlandığını ve çevredeki alanın müzeye verileceğini ifade etti. Tarihin ortaya çıkarılmasında güzel bir ortak çaba harcandığını dile getiren Bakan Günay, "Burası, hem Türk halkının hem de dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen insanların keyifle gezdiği bir alan haline gelecek"dedi. 

Milas'taki Beçin Kalesi ve çevresinde yapılan çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Bakan Günay, Beçin Kalesi ve çevresindeki tarihsel yerleşim alanını Kral Hekatomnos'un Anıt Mezarı'nın bir parçası olarak gördüklerini ifade etti. 

2 bin 500 yıllık bir alanı herkesin gezmesini istediklerini anlatan Günay, ilkbahar mevsiminde yeniden Milas'a geleceğini ve incelemelerde bulunacağını bildirdi. 

Milas'ta vatandaşlarla sohbet eden Bakan Günay, Ulucami'de cuma namazını kıldı ve cami çıkışında Suriyeli sığınmacılar için başlatılan kampanya için kurulan kutuya para attı. 

11 yıl önce