|

Gürcistan fuarında Türkiye tanıtıldı

Gürcistan Expo Center''da 16''ıncı kez kapılarını ziyaretçilerine açan Uluslararası Kafkas Turizm Fuarı 11 Nisan 2014 Cuma günü Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Giorgi Kvrikaşvili''nin açılış konuşmasıyla başladı.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 14/04/2014 Monday
Güncelleme: 16:54 - 14/04/2014 Monday
Yeni Şafak
Gürcistan fuarında Türkiye tanıtıldı
Gürcistan fuarında Türkiye tanıtıldı

Açılışına Çevre Koruma ve Tabiat Kaynakları Bakanı Khatuna Gogaladze, Kültür ve Anıtlar Koruma Bakan Yardımcısı Badri Bagration-Gruzinski ile Türkiye''nin Tiflis Büyükelçisi Z. Levent Gümrükçü, Türkiye''nin Azerbaycan Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Seyit Ahmet Arslan, TİKA Gürcistan Koordinatörü Mustafa Korkmaz ve Tiflis Türk Kültür Merkezi Müdürü Zekeriya Gültekin''in de katıldığı fuar, dünyanın önde gelen seyahat acenteleri, tur operatörleri ve turizm profesyonellerini bir araya getirdi. Fuar 38 ülkeden 351 turizm ve seyahat şirketine ev sahipliği yaptı.

Türkiye''nin yanı sıra Ermenistan, Tailand, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Ukrayna, İsviçre ve Çek Cumhuriyeti''nin kültür ve turizm potansiyellerinin sergilendiği fuarda yoğun ilgi gösterilen Türkiye standında konuklara, kültür ve turizm alanlarına ilişkin bilgilerin yanı sıra Türk tatlıları da sunuldu. Enstitü faaliyetleriyle Türkiye''yi, Türk dilini, Türkçe Yeterlik Sınavını, Türkiye''de eğitim olanaklarını broşür vb. yayınlarla tanıtan Tiflis Türk Kültür Merkezi standı ise ziyaretçilerin en çok rağbet ettiği kurum standı oldu.

Türkiye standıyla beraber Tiflis Türk Kültür Merkezi standını da ziyaret eden Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Giorgi Kvrikaşvili''ye burada çay ve Türk lokumu ikram edilirken Türkiye''nin Tiflis Büyükelçisi Levent Gümrükçü tarafından fincan takımı hediye edildi.


10 years ago