|

Hırka-i Saadet kitabı çıktı

Korpus Kültür Sanat Yayıncılık tarafından hazırlanan''Hırka-i Saadet, Teşkilatı, Törenleri ve Kutsal manetleriyle Hırka-i Saadet Dairesi'' kitabı, Topkapı Sarayı Kutsal Emanetler Bölümü Sorumlusu Sevgi Ağca''nın uzun soluklu çalışması ve Bahadır Taşkın''ın fotoğraflarıyla olağanüstü bir kimliğe büründü. Prof. Dr. İlber Ortaylı ise kitaba sunuş yazısı ile katkıda bulundu.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 26/06/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:30 - 26/06/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Hırka-i Saadet kitabı çıktı
Hırka-i Saadet kitabı çıktı

Ülkemizin en önemli arşiv ve koleksiyonlarından yararlanılan, ''Hırka-i Saadet- Teşkilatı, Törenleri ve Kutsal Emanetleriyle Hırka-i Saadet Dairesi'' kitabı yayına hazırlanırken kutsal emanetlerin İslâm ve Osmanlı dünyasındaki benzersiz önemini açığa çıkarmak adına, Topkapı Sarayı Müzesi Arşivi, Türk ve İslâm Eserleri Müzesi ve Başbakanlık Osmanlı Arşivleri gibi ülkemizin en önemli arşiv ve koleksiyonlarından yararlanıldı.

Veysel Karani ailesine ait Hırka-i Şerif bu kitapta

Hırka-i Saadet Dairesi''ne adını veren ve bizzat Hz.Muhammed''den (s.a.v.) intikal eden mübarek Hırka-i Saadet ve Hırka-i Şerif Camii''nde bulunan Veysel Karani ailesine ait Hırka-i Şerif ilk defa bu kitapta yayımlanarak bir ilke imza atıldı ve sergilenemeyen birçok eser de kitapta yer aldı.

İslam sanatının ihtişamı kitaba yansıtıldı

Bu önemli kitap için, Hırka-i Saadet''in altın mahfazasından esinlenen, İslâm sanatının tüm ihtişamını ve derinliğini gözler önüne seren olağandışı bir cilt tasarlandı. Resimli bir İslâm tarihi kaynağı olarak da okunabilecek olan bu kapsamlı çalışmayı okuyucuların beğenisine sunmaktan mutluluk duymaktayız.


10 yıl önce