|

Huzurevi'nin ressamları sergi açtı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde kalan yaşlıların yaptığı yağlı boya tablolardan oluşan resim sergisi düzenlenen törenle açıldı.

İha
00:00 - 3/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 09:35 - 3/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Huzurevi'nin ressamları sergi açtı
Huzurevi'nin ressamları sergi açtı

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi'nde açılan sergi üniversite gençliği ve yaşlıları bir araya getirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezi (KAYMEK) tarafından Huzurevi'nde açılan resim kursu meyvelerini birbirinden güzel tablolarla verdi. Huzurevi'nde kalan beş kursiyer tarafından yapılan eserler Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi'nde sergilenmeye başladı. Serginin açılışını Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu ve Huzurevi'nin ressam sakinleri yaptı.

Sergiye gezen Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, yaşlı ve sahipsiz insanlara sahip çıkmanın temel görevlerimizden biri olduğunu belirtti. Sahip çıkmanın sadece bir takım ihtiyaçları gidermek manasında olmadığını ifade eden Keleştemur, "Yaşlılarımıza sosyal bir takım imkanlar sağlamak da önemli. Bu bakımdan Kayseri Huzurevi takdir edilecek işler yapıyor. Böyle bir sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluyuz" dedi.

10 yıl önce