|

"İ&D İletişim ve Diplomasi" dergisinin ilk sayısı çıktı

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce (BYEGM) hazırlanan ve editörlüğünü iletişim alanının önde gelen akademisyenlerinden Prof. Dr. Naci Bostancı'nın üstlendiği "İ&D İletişim ve Diplomasi" adlı hakemli dergi yayın hayatına başladı.

Aa
00:00 - 14/08/2013 Çarşamba
Güncelleme: 13:42 - 14/08/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
"İ&D İletişim ve Diplomasi" dergisinin ilk sayısı
"İ&D İletişim ve Diplomasi" dergisinin ilk sayısı

BYEGM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, her sayısının ana konusu tematik olarak belirlenecek derginin, kendi alanında temel başvuru kaynakları arasında yer alması, farklı dillerde yapılacak yayınlarla uluslararası bir boyut kazanması, ilişkili çevrelerde karşılık bulması ve çevrelere katkı sağlaması amaçlanıyor.

BYEGM'in sosyal sorumluluk anlayışı doğrultusunda ve öngörülen yayın planlaması çerçevesinde hazırladığı dergi, akademik çevrelere, medya ve düşünce kuruluşlarına, basın meslek örgütlerine ve akademik çevrelere, medya ve düşünce kuruluşlarına ve basın meslek örgütlerine ücretsiz dağıtılacak.

Ayrıca dergiye "www.byegm.gov.tr" ve "www.iletisimvediplomasi.com" internet sayfalarından da ulaşılabilecek.

"Yeni Medya" temalı ilk sayıda, alanlarının önde gelen akademisyen ve uzmanlarının kaleme aldığı; "Web 1.0'dan Web 2.0'a Barış ve Demokrasi Partisi: 2011 Genel Seçimlerinde Facebook Kullanımından Bir Kesit", "Bâb-ı Ali'den Tablet Gazetelere Basın İşletmeciliği", "Boston Maratonu Patlamaları Sonrasında Yeni Medya, Gazetecilik ve Kredibilite Meseleleri", "Sıradan İnsanın Yükselişi: Sosyal Medya Şöhretleri", "Teknolojik Değişimin Siyasal Alana Yansımaları: İsveç Korsan Partisi Üzerine Bir Araştırma", "Yeni Medya Çağında Dönüşen Toplumsal Hareketler ve Dijital Aktivizm Hareketleri" başlıklı makalelerin yanı sıra "Türkiye'de Sosyal Medya Raporu", "Teknoloji ve İnternetle Yeniden Şekillenen Medya" ve "Yeni Medya ve Siber Protesto Hareketleri" başlıklı yazılar yer alıyor.

Altı ayda bir yayımlanacak derginin ikinci sayısında ise "Çocuk ve Medya" temasının ele alınacağı, makale kabul sürecinin de başladığı bildirildi.

11 yıl önce