|

İLEM 'Metafiziği Yeniden Düşünmek'

İLEM Eğitim Programı her sene bir Açılış Konferansı ile döneme başlıyor. Osmanlı Hukuk Düzeni İçinde Padişahın Yasama Yetkisi, Batının Doğusu: İslam Algısı ve Nefret Söylemleri, geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen açılış konferansları arasında yer alıyor.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 24/10/2013 Perşembe
Güncelleme: 13:44 - 24/10/2013 Perşembe
Yeni Şafak
İLEM 'Metafiziği Yeniden Düşünmek'
İLEM 'Metafiziği Yeniden Düşünmek'

İLEM, kendi içerisinde bir ilmî gelenek olarak her yıl Eylül-Ekim aylarında düzenlediği Açılış Konferansı ile bu yılda açılışını yapıyor.

Bu yılki Açılış Konferansının başlığı ''Metafiziği Yeniden Düşünmek''. Bu başlık altında Doç. Dr. Ömer Türker tarafından metafiziğe yöneltilen çağdaş eleştirileri, bunların tarihsel kökenleri ve teorik duyarlılıkları ele alındıktan sonra metafizik bilginin ve metafizik düşüncenin vazgeçilmezliği ve bununla birlikte olası bir metafizik teorinin hangi sorunları göğüslemesi gerektiği ele alınacak. Konuya Sadreddin Konevi'ye ait çarpıcı bir rüya ile başlayıp bu bağlamdaki meseleler olabildiğince derinlemesine tartışılacak. Bu kapsamda, öncelikle ''bir disiplin olarak'' metafizikten ne kastedildiği açıklanacak, ardından da açıklanan anlamda metafiziğin imkanına ilişkin sorunlar tartışılacak. Nihayet, metafiziğin hangi veçhelerle tekrardan nasıl ele alınması gerektiği ve çağdaş düşüncenin metafiziği nasıl etkilediği konferansta anlatılacak.

Özgün ve dikkat çekici bir içerikle oluşturulan bu konferans, 25 Ekim 2013 Cuma 19:00'da İSAM Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.

İLEM nedir?

İlmi Etüdler Derneği (İLEM), nitelikli ilim adamı yetiştirmek, ilmi anlayışı İslam medeniyetinin köklerinden hareketle yeniden yorumlamak ve yeni bir hayat nizamı için gerekli bilgi-birikimi oluşturmak gayesiyle 2002 yılında kuruldu. Bu amaç doğrultusunda on bir yıldır çeşitli çalışmalar yürütmekte, eğitimler düzenlemektedir. Ayrıca, geniş bir yelpazede yürüttüğü faaliyetlerin çıktılarını yayına (kitap, dergi, bülten, rapor vs.) dönüştürmekte ve bu yayınları kamuoyunun istifadesine sunmaktadır.

İLEM bu çerçevede, lisans düzeyindeki katılımcılara, kendi medeniyetlerinin kadim birikimi kadar, çağdaş dünyayı da tanımalarını sağlayan ve onlara meseleleri vukufiyetle ele alacak bir perspektif katan üç yıllık Eğitim Programı sunmaktadır.


10 yıl önce