|

''İnsanlar, Yüzler ve Kent'' sergisi

Ressam Salih Keleş''in on birinci kişisel sergisi ''İnsanlar, Yüzler ve Kent'' Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi''nde 21 Nisan-9 Mayıs tarihleri arası izleyiceilerle buluşuyor.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 17/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 13:58 - 17/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
''İnsanlar, Yüzler ve Kent'' sergisi
''İnsanlar, Yüzler ve Kent'' sergisi

Eserleri yurtiçi ve dışı koleksiyonlarda yer alan ressam Salih Keleş, İnsanlar, Yüzler ve Kent'' ismini verdiği 11. sergisiyle Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi''ne konuk oluyor.

The National Gallery, Tate Gallery, The British Museum gibi İngiltere''nin önde gelen müze ve galerilerinde etüdlerde bulunan Keleş, Şehir Sohbetleri'' ve ''Şehrin Ritmi'' adını verdiği sergilerinin ardından şehir temasını işleyen bu 3. sergisinde de, kent insanın günlük hayatından anları tuvale aktarıyor. 21 Nisan-9 Mayıs arasında izlenecek sergide, sanatçı kent insanlarının günlük yaşam içindeki durumlarımı ve yüzlerine vuran duygularını resmediyor.

Gelinlik provasındaki genç bir kadından, bahçede oynayan çocuklara kadar kent yaşaımından enstantaneler yüzlerle bir araya geliyor. İzleyici bir yerde orman yangını görürken başka bir tuvalde ip atlayan ya da hasta ziyaretine gidenlerle ya da kentin bir köşesinde fotoğraf çektiren bir aileyle buluşuyor.

10 yıl önce