|

İstanbul'da kültür sanat

Bordeaux Ulusal Operası Bale Topluluğu, tüm dünyada milyonların hayranlığını kazanmış olan "Carmina Burana"yı, 5 ve 6 Nisan'da CRR'de sahneleyecek.

Aa
00:00 - 3/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:17 - 3/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
İstanbul'da kültür sanat
İstanbul'da kültür sanat

1996 yılından bu yana Paris Operası yıldız dansçılarından Charles Jude tarafından yönetilen topluluk, yirminci yüzyılın ve bugünün, önemli, modern ve çağdaş koreografilerini yorumlayacak.

Topluluk ayrıca, tüm dünyada milyonların hayranlığını kazanan "Carmina Burana" ve şiirselliğin ön plana çıktığı "Chopin Numero Uno" adlı koreografilerini de İstanbul'daki izleyicileri için sergileyecek.

Piyanist ve besteci Fazıl Say, 8 Nisan'da Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde (PSM) sahne alacak.

"Mezopotomya", "İstanbul Senfonisi", "Nazım" ve "Metin Altıok Ağıtı", "Haremde 1001 Gece" keman konçertosu, "Hayyam" piyano konçertosu ve "Kara Toprak" gibi önemli yapıtları bulunan Say, konserde iki farklı performansa imza atacak.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), yarın Caddebostan Kültür Merkezi'nde konser verecek.

Şef Marek Pijarowski yönetimindeki orkestraya konserde, fagotta Recep Gümüş, flütte Sibel Kumru Pensel, klarnette ise Ayşegül Kirmanoğlu eşlik edecek. Konserde, Jiri Pauer'in "Fagot Konçertosu", Jean Françaix'in "Flüt ve Klarnet İçin Konçertosu" ve Cesar Franck'in "Re Minör Senfonisi" yorumlanacak.

Klasik müzik tutkusunu rock müzik sevgisi ile birleştirerek, rock müziğin efsane grubu Pink Floyd'un unutulmaz şarkılarına getirdiği yeni yaklaşımla dünya çapında ün kazanan piyanist Ayşedeniz Gökçin, 8 Nisan'da Akbank Sanat'ta sahne alacak.

Albümünün dünya turnesi için İstanbul'a gelecek olan Gökçin'e, perküsyonda Russell Geer Webb eşlik edecek.

Pink Floyd'un resmi internet sitesinde adından övgü ile bahsettiği Gökçin, dokuz yaşında ilk konserini verdiğinden bu yana Kiev Senfoni, Kiev Filarmoni, Cumhurbaşkanlığı Senfoni, Borusan İstanbul Filarmoni, Bilkent Senfoni, New Eastman Outreach gibi pek çok orkestrayla çaldı.

Sahne sanatları

Seçkin Endülüs atlarının duygusal hikayesini ve ustaların onlarla olan güzel ilişkisini anlatan "Atların Efendisi" gösterisi, yarın, 5 ve 6 Nisan'da Ülker Sports Arena'da olacak.

Gösteri, İspanyol binicilik ustası Miguel Barrionuevo ve Alex Giano'nun "mükemmel" ekibi eşliğinde çağdaş at sanatının "en iyi" paylaşımı ile izleyenleri büyülü bir yolculuğa çıkaracak. Türkiye'de ilk kez sahnelenecek "Atların Efendisi"ndeki biniciler ekibinde, Barrionuevo'nun yanı sıra Alejandro Barrionuevo, Alex Giona, Manolo Zumariva, Ricardo Navas ve Voltige Sherzod Mamatov yer alacak.

Işık ve görsel şovların yer aldığı, 60 atın sahneye çıktığı gösteride, özgürlük içinde koşan ve akrobasi yapan atlar ile komik midilliler izlenebilecek.

Sergi

Goethe-Institut Atina ve Goethe-Institut İstanbul tarafından gerçekleştirilen "Open Spaces" sergisi, 9 Nisan'da, Tophane'deki Tütün Deposu'nda açılacak.

"Anıların Muharebe Meydanı 1914-2014" adlı sergi ve tiyatro projeleri için Güney Doğu Avrupa bölgesinde Birinci Dünya Savaşı'na ilişkin araştırmalar yapan belgesel film yapımcısı Regine Dura ile belgesel tiyatro rejisörü Hans-Werner Kroesinger'in çalışmalarını içeren sergi, 18 Nisan'da sona erecek.

Tiyatro

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda, yarın, 5 ve 6 Nisan'da Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde "Son Tango", Cevahir Salon 1'de "Cimri", Cevahir Salon 2'de "Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?", Küçükçekmece Cennet Kültür Sanat Merkezi'nde "Sinan Süleymaniye'de", yarın, 5, 6, 8, 9 ve 10 Nisan'da Küçük Sahne'de "Nice Yıllara", yarın, 5, 8 ve 10 Nisan'da Üsküdar Stüdyo Sahne'de "Michelangelo", 5 ve 6 Nisan'da Üsküdar Tekel Sahnesi'nde "Sessizlik" adlı oyunlar sahnelenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda ise yarın, 5 ve 6 Nisan'da Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Şark Dişçisi", Reşat Nuri Sahnesi'nde "Vakti Geldi", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Sirke Tadında Böğürtlen Reçeli", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde "Ölü Adamın Cep Telefonu", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Yolcu", Ümraniye Sahnesi'nde "Kösem Sultan", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Ocak", Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde "Toros Canavarı" isimli oyunlar izlenebilecek.

Çocuklar için

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda, 5 ve 6 Nisan'da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Ali Baba ve Kırk Haramiler", Reşat Nuri Sahnesi'nde "Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Çiçek Prenses", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde "Islık Sever Max", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Boya Benek", Ümraniye Sahnesi'nde "Damlaların Dansı", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Karagöz Balıkçı", Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde "Piti" isimli çocuk oyunları sahnelenecek.

10 yıl önce