|

İtibar'da Ayşe Şasa özel dosyası

İtibar''ın 34. sayısı olan Temmuz sayısında Ahmet Edip Başaran ve Samed Karataş'ın, iki önemli şair; Osman Konuk ve Süleyman Çobanoğlu hakkında yazdığı inceleme yazıları öne çıkıyor.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 30/06/2014 Pazartesi
Güncelleme: 15:25 - 30/06/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
İtibar'da Ayşe Şasa özel dosyası
İtibar'da Ayşe Şasa özel dosyası

İbrahim Tenekeci yönetiminde aylık olarak yayınlanan İtibar, her zamanki gibi usta çizer Hasan Aycın''ın çizgisiyle açılıyor. Hemen arkasından Cevdet Karal'ın ''Benim İçin Yazdığını Okudum'' şiiri geliyor. Derginin şiir sayfaları Emel Özkan'ın ''Bankalar Caddesi'' ve Suavi Kemal Yazgıç'ın ''Tahta At'' şiirleriyle devam ediyor. Bu sayının diğer şairleri ise, Yusuf Özkan Özburun, Berat Demirci, Mehmet Aycı, Mustafa Muharrem, Dilek Kartal, Tuba Kaplan, Hakan Kalkan, Murat Küçükçifci, Gökhan Ergür, Murat Koparan, Mehmet Narlı, Mustafa Köneçoğlu, Nadir Aşçı, Ebru Bulut, Rıdvan Tulum ve Ali Emre. Bu sayının arka kapak şiiri ise Sadık Altan'a ait ''Buruk Rivayet''.

Temmuz sayısının öykü sayfaları Güray Süngü'nün ''Stultifera Navis''iyle açılıyor. Muhsin Macit'in ''Balkon'', Yıldız Ramazanoğlu'nun ''Leyla'', Akif Hasan Kaya'nın ''Si-Yah-Ma-Vi'', İsmail Isparta'nın ''Alamut'' ve Meryem Betül Altuntaş'ın ''Kuyu'' öyküleri bu sayının diğer öyküleri.

Süleyman Çobanoğlu ve Osman Konuk Yazıları

İtibar''ın Temmuz sayısında Ahmet Edip Başaran, Osman Konuk şiiri hakkında uzun soluklu bir yazı yazmış. Başaran, ''Benmerkezciliğin, kişisel gelişim zırvalıklarının, menfaat şebekelerinin çok kazandığı bir çağda Konuk, bu güç gösterisinin parodisini yapar.'' diyor. Bu sayının öne çıkan diğer bir yazısı ise Samed Karataş'ın Süleyman Çobanoğlu şiiri yazısı. Karataş, önemli tespitlerde bulunuyor: ''Dilin her türlü olanağını kullanmış olarak görüyoruz Çobanoğlu''nu. Hareketli, hızlı, samimi, sıcak vb. Bunları yapmak, Türkçe''nin yiğit bir dil olmasıyla alakalı bir durum.''

Ayşe Şasa Özel Bölümü

Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz değerli senarist Ayşe Şasa ile ilgili özel bir bölüm de var İtibar''ın bu sayısında. Tarık Tufan, Serdar Arslan, M. Fatih Kutan ve İbrahim Tenekeci, Ayşe Şasa hakkındaki yazılarıyla dergiye katkıda bulunuyorlar. İstikrarlı yazıları ile dikkat çeken İhsan Fazlıoğlu, bu sayıya ''Güzel Öz'ün Göze Gelmesidir'' adlı yazısıyla katılıyor. Düzenli olarak İtibar'da yazmayı sürdüren Rasim Özdenören ''Basitin Ardındaki Derin Gerçeklik'', Turan Koç ''İslam Düşüncesinin Estetik Boyutu'', Hüsrev Hatemi ''Kelimeler Dolu Gibi Yağar Bazen'', Kemal Sayar ''İnsan İnsanla Çoğalır'', Cihan Aktaş ''Konuğuna Sahip Çıkamayan Otel'', Leylâ İpekçi ''Yaz Yağmurunda Sırılsıklam'' başlıklı yazılarıyla derginin düşünce ve deneme sayfalarında yer alıyorlar. Mustafa Ruhi Şirin, Mehmet Dinç, Ercan Yıldırım, Murat Erol, Sait Mermer, Saadettin Acar, Sadık Koç, Soner Karakuş ve Orhan Özekinci yazılarıyla İtibar''ın Temmuz sayısına katılan diğer isimler.

İtibar Dergisi, Temmuz sayısı ile raflardaki yerini aldı.


10 yıl önce