|

İtibar'ın Ağustos Sayısı Çıktı

İtibar, 35. sayısı olan Ağustos sayısında edebiyat ve düşünce dünyamızın usta ismi Nuri Pakdil üstüne iki yazıyı ve Sadık Yalsızuçanlar'la yapılmış bir söyleşiyi kapağına taşıyor.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 31/07/2014 четверг
Güncelleme: 16:53 - 31/07/2014 четверг
Yeni Şafak
İtibar'ın Ağustos Sayısı Çıktı
İtibar'ın Ağustos Sayısı Çıktı

Şair İbrahim Tenekeci'nin yönetiminde aylık olarak çıkan İtibar, her zamanki gibi usta çizer Hasan Aycın'ın çizgisiyle açılıyor. Hemen arkasından Muzaffer Serkan Aydın'ın 'Modus Operandi' şiiri geliyor. Derginin şiir sayfaları Cevdet Karal'ın 'Kör Taksi Şoförü', Fatma Şengül Süzer'in 'Ama Nereye Bakacağım' ve Yusuf Özkan Özburun'un 'Melek Tozu' başlıklı şiirleriyle devam ediyor. Ağustos sayısının diğer şairleri, Nurettin Durman, Zeynep Tuğçe Karadağ, Orkun Elmacıgil, Onur Bayrak, Murat Sözer, Belya Düz, Büşra Dilek, Mesut Doğan, Rabia Gelincik, Melih Tuğtağ, Orhan Özekinci, Kaan Orhan, Said Yavuz ve Ahmet Edip Başaran. Bu sayının arka kapak şiiri ise İsmail Kılıçarslan imzalı 'Gazze Ulan!'.

Nuri Pakdil'in Mektupları

Derginin Ağustos sayısının öykü sayfalarında ise Cemal Şakar'ın 'Unutuş', Yıldız Ramazanoğlu'nun 'Baba Oğul ve Yıldızlar', Işık Yanar'ın 'Malatya Bağlantısı', Betül Nurata'nın 'Ciğerinde Kurulur Orkestra, Duymazsın' ve Cantürk Genç'in 'Bezzaz Şükrü' öyküleri bulunuyor.

Sadık Yalsızuçanlar Söyleşisi

İtibar'ın Ağustos sayısında Nuri Pakdil'in kitaplarına girmeyen bir mektubu ilk kez yayınlanıyor. Bu sürprizi, Ali Görkem Userin ve Gökhan Ergür'ün Pakdil üzerine yazdığı müstakil yazılar takip ediyor. Ağustos sayısının söyleşisini ise Suavi Kemal Yazgıç, Sadık Yalsızuçanlar ile yapmış. Yazarın edebiyat ve düşünce hayatıyla ilgili derinlikli soruların sorulduğu söyleşi derginin dikkat çeken ürünlerinden.

İhsan Fazlıoğlu 'Sonuç ile Süreç Arasında: 'Gençlik' Bir Soru mu Bir Yanıt mı?' başlıklı yazısı ile derginin fikriyat sayfalarını açıyor. Usta kalem Rasim Özdenören 'Anı ve Tarih', Kemal Sayar 'Ahlak Nezaketle Başlar ve Sadakatle Devam Eder', Leylâ İpekçi 'Bir İnci Düştü Geceye', Hüsrev Hatemi 'Zincirlikuyu Köşkü, 9 Mart 2014', Berat Demirci 'Salon İslamcılığı' , Tarık Tufan 'Sarı Çizgiyi Geçmek Tehlikeli ve Yasaktır' başlıklı yazılarıyla derginin fikriyat sayfalarında yer alıyorlar. Mustafa Ruhi Şirin, M. Fatih Andı, Mehmet Nuri Yardım, Ercan Yıldırım, Murat Erol ve Erol Yılmaz yazılarıyla İtibar'ın Ağustos sayısına katılan diğer isimler.


10 лет назад