|

İtibar''ın Nisan sayısı çıktı

İtibar, 31. sayısı olan Nisan sayısında şair Ercan Yılmaz ve öykücü Akif Hasan Kaya ile yapılmış iki söyleşi de yer alıyor.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 31/03/2014 Pazartesi
Güncelleme: 15:19 - 31/03/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
İtibar''ın Nisan sayısı çıktı
İtibar''ın Nisan sayısı çıktı

İbrahim Tenekeci''nin yönetiminde aylık olarak çıkan İtibar, her zamanki gibi usta çizer Hasan Aycın''ın çizgisiyle açılıyor. Hemen arkasından, Cevdet Karal''ın ''Söylesem Kabul Etmezdi'' şiiri geliyor. Derginin şiir sayfaları Ali Emre''nin ''Dili Yok Acının'', Hüsrev Hatemi''nin ''Kayışdağında Gece'' ve Mustafa Muharrem''in ''Bir Elma Sonraki Cadde'' adlı şiirleriyle devam ediyor. Bu sayının diğer şairleri ise, Suavi Kemal Yazgıç, Nurettin Durman, Orkun Elmacıgil, Ahmet Edip Başaran, Büşra Dilek, Belya Düz, Melih Tuğtağ, Furkan Çalışkan, Adem Turan, Gökhan Ergür, Samed Karataş, Orhan Özekinci, Kâzım Berkay Özkardaş, Zeynep Tuğçe Karadağ, Ebru Bulut, Emrah Tahiroğlu, Rıdvan Tulum, Ali Oturaklı, Tevfik Emre Akın, Güven Adıgüzel ve İsmail Kılıçarslan. Bu sayının arka kapak şiiri ise Süleyman Çobanoğlu''na ait ''Bir Ki Üç''.

Günümüz öyküsünün nabzı

Nisan sayısının öykü sayfalarında ise Aykut Ertuğrul''un ''Mavi Kelebek Etkisi'', Güray Süngü''nün ''Derviş'', Alper Gürkan''ın ''Bırakan'', Doğukan İşler''in ''Bir Şair Sakinlikle'', Meryem Betül Altıntaş''ın ''Elçi'', Emre Ergin''in ''Prenses'' ve Betül Nurata''nın ''Snalubma'' öyküleri bulunuyor.

Ercan Yılmaz ve Akif Hasan Kaya söyleşileri

İtibar''ın Nisan sayısında şair Ercan Yılmaz ile Nadir Aşçı konuşmuş. Yılmaz, ''Büyük şiir mirasımızı görmezden gelmeyen şairler kalıcı olacaktır'' diyor. Bu sayıdaki diğer söyleşi ise ikinci öykü kitabı Ölmüş Oyuncaklar Müzesi geçtiğimiz günlerde yayınlanan Akif Hasan Kaya ile yapılmış. Kaya''yı konuşturan ise başka bir öykücü, İsmail Isparta. Kaya, ''Yazarın durduğu yerin, eserinde hissedilmesinden yanayım'' diyerek edebiyat anlayışına dair ipuçları veriyor.

İstikrarlı fikriyat yazıları ile dikkat çeken İhsan Fazlıoğlu bu sayıda ''Bir Akaidimiz var mı?'' diye soruyor. Geçtiğimiz sayılarda İtibar''a katılan Leylâ İpekçi ''Derinden Açar Güller'', Kemal Sayar ''Bellek ve Yanılsama'', Mehmet Dinç ''Aklımızın Gıdası Olarak Sosyal Medya'', Ali Görkem Userin ''İyinin ve Kötünün Ötesinde'', Tarık Tufan ''Değerli Kâğıt Bedeli'', Atasoy Müftüoğlu ''Niceliksel Retorik, Niteliksel Retorik'' başlıklı yazılarıyla derginin düzyazı sayfalarında yer alıyorlar. Mustafa Ruhi Şirin, Zeynep Fırtına, Yağız Gönüler, Erol Yılmaz, Fatih Muhammet Atasever ve Afşin Selim, yazılarıyla İtibar''ın Nisan sayısına katılan diğer isimler.


10 yıl önce