|

"İz Sürücü" resim sergisi

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında İstanbul Feneryolu Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen, "İz Sürücü" resim sergisi açıldı.

Aa
00:00 - 5/04/2014 Cumartesi
Güncelleme: 10:37 - 5/04/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
"İz Sürücü" resim sergisi
"İz Sürücü" resim sergisi

Eskişehir Vali Yardımcısı Günhan Yazar, Eti Arkeoloji Müzesi'nde gerçekleştirilen serginin açılışında yaptığı konuşmada, amatör ruhlu pek çok meslek grubundan kişinin çok güzel eserlere imza attıklarını söyledi.

Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak, her türlü kültür çalışmasına ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Yazar, serginin de bunun bir örneği olduğunu bildirdi.

Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay da serginin Eskişehir'de açılmasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Resimleri yapanların çoğu daha Frig Vadisini görmemiştir. Buna rağmen Frigya'yla ilgili güzel bir sergi oluşturmuşlar. Bugün kendilerine o bölgeyi gezdireceğiz. İnanıyoruz ki gördükten sonra daha güzel eserler ortaya koyacaklardır" diye konuştu.

Halk eğitim merkezinden 29 öğrencinin, Frig Vadisi ve desenlerinden oluşan 67 eserinin yer aldığı sergi, 6 Nisan'a kadar ücretsiz gezilebilecek.

10 yıl önce