|

Jackson'ın şarkısı bağlamayla seslendirildi

Amerika'da 25 Haziran 2009'da hayatını kaybeden Michael Jackson'un anısına 50 kişilik müzisyen ekibi, 46 bağlama, darbuka ve kemençeyle sanatçının "They Don't Care About Us" adlı şarkısına klip çekti.

İha
00:00 - 26/06/2014 Perşembe
Güncelleme: 11:46 - 26/06/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Jackson'ın şarkısı bağlamayla seslendirildi
Jackson'ın şarkısı bağlamayla seslendirildi

Los Angeles'ta yaşamını yitiren ünlü pop şarkıcısı Jackson'un kendine özgü şarkılarından ilham alan Ereğli Belediyesi Cumhuriyet Halkevi Bağlama Topluluğu üyeleri, sanatçının şarkısını bağlama ağırlıklı enstrümanlarla çalmak için büyük uğraş verdi.

Yoğun çalışmaların sonucunda sanatçının ölümünün 5. yılında, "They Don't Care About Us" şarkısını seslendirn müzisyenler, bir de klip çekti.

Sanatçıyla özdeşleşen şapkayı takan müzisyenler, 1 dakika 10 saniyelik kliple Jackson'un şarkısını Türk ezgileriyle yorumladı.

Topluluğun eğitmeni Mehmet Ali Üzmez, AA muhabirine dünyaca ünlü yıldızı ölümünün 5. yılında farklı bir organizasyonla anmak istediklerini söyledi.

Kestaneci Mahallesi'nde Ereğli Belediyesine ait piknik alanında sanatçının şarkılarını seslendirdiklerini, bir de klip çektiklerini anlatan Üzmez, "Michael Jakson'un ölümünün 5. yıl dönümü. Hayranları olarak buradan dünyaya seslenmek istedik. Bağlama ağırlıklı enstrümanlarla Jackson'un şarkısını seslendirmekte oldukça zorlandık. Arkadaşlarımız büyük bir özveri ve heyecanla bu etkinlikte görev aldılar" diye konuştu.

Üzmez, klibi sosyal paylaşım sitelerine yükleyerek Jackson'un hayranlarına ulaşmayı amaçladıklarını anlattı.

10 yıl önce