|

Kabartma Kur'an Buluşması gerçekleşti

Uluslararası 1. Kabartma Kur'an Buluşması, 15 ülkeden görme engellilerin bir araya geldiği programla gerçekleşti. Uluslararası 1. Kabartma Kur'an Buluşması''nda Kur''an ziyafeti gerçekleşti. 15 ülkeden katılan görme engelli kişiler, birbirinden güzel sesleriyle Kur''an''ı Kerim okudu.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 23/06/2014 Pazartesi
Güncelleme: 13:24 - 23/06/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Kabartma Kur'an Buluşması gerçekleşti
Kabartma Kur'an Buluşması gerçekleşti

Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliği tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Engelliler Müdürlüğü ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın katkılarıyla Çobançeşme Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Taylandlı görme engelli hafız Muhammed Islah Kur'an-ı Kerim okudu.

Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Aydın, açılış töreninde, dünyanın dört bir tarafından gelen hafızlarla güzel bir hizmet ortaya koymaya çalıştıklarını söyledi.

Kur'an-ı Kerim'in sadece görenlerin, görme engellilerin, uzun boyluların, sarışınların okuması için gönderilmediğini belirten Aydın, şöyle konuştu:

"Kur'an, bütün bir insanlığa gönderilmiş. İnsanlık, bir medeniyet oluştururken, mesela yazıyı icat ederken, çoğunluğun ihtiyaçlarını gözetmiş. Bu çoğunluğun dışında kalanlar, sistemin dışında kalmış, yok sayılmış, unutulmuş ve unutturulmuşlar. İşte biz bu unutulmuşlukların içinde Müslümanlar olarak maalesef kaybolmuşuz. Allah'ın bize emrettiği kuralları bir şekil içinde yaşamak gibi bir yanlışın içine düşmüşüz ve Allah'ın hiçbir kulunu yok saymanın mümkün olmadığı bir noktada bizler, önemli bir kitleyi ilahi mesajlarla buluşturmak noktasında sınıfta kalmışız."

İyiliğe vesile olmak istiyoruz

Aydın, Müslümanların birbiriyle anlamsız kavgalara tutuştuğunu, İslam coğrafyasının kan ve gözyaşıyla çizildiğini dile getirerek, "Müslümanlar, aralarına örülen duvarların arkasında kalan kısmı, tamamı zannetmek gibi bir gaflete düşmüşken, bizler bugün 15 ülkeden bir araya gelen insanlar olarak bir iyiliğe vesile olmak istiyoruz" dedi.

"Bizler, birbirini unutmuş, yitirmiş kardeşleriz" ifadesini kullanan Aydın, artık araya duvar ören elleri, sistematik çalışmalarla birlik olarak bir kenara itebildiklerini anlattı.

10 yıl önce