|

Kaçkarlar çiçek bahçesi gibi

Doğu Karadeniz'in en yüksek kesimi olan ve özellikle kayakçılar ile doğa tutkunlarının beğenisini toplayan Kaçkarlar, şu sıralar eteklerinde açan rengarenk çiçeklerle adeta çiçek bahçesini andırıyor.

Aa
00:00 - 21/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 12:41 - 21/07/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Kaçkarlar çiçek bahçesi gibi
Kaçkarlar çiçek bahçesi gibi

Doğu Karadeniz'de sahile paralel uzanan, büyük bölümü Rize'nin Çamlıhemşin, diğer kısmı ise Artvin'in Yusufeli ilçesi sınırlarında yer alan, en yüksek noktasını 3937 rakım ile Kaçkar Dağı'nın oluşturduğu Kaçkar Dağları Milli Parkı, zengin faunasının yanı sıra dört mevsim karlı tepeleri, buzulları, buzul gölleri, çayırları ve sık ormanlarıyla doğa tutkunlarının en gözde mekanları arasında yer alıyor.

Kışın kayak, yazın ise doğa tutkunlarının uğrak yerlerinden olan Kaçkarlar, bu mevsim ise özellikle başka hiçbir yerde bulunmayan bitki ve kelebek türleri, yaban hayatı ve eşsiz doğal güzellikleri görmek isteyenlerin akınına uğruyor.

Dünyanın dört bir yanından yöreye gelen yerli ve yabancı doğa tutkunlarını ağırlarken ziyaretçilerine tertemiz ve serin bir havada gezi imkanı sunan Kaçkarlar, bu günlerde eteklerinde açan rengarek, çeşit çeşit çiçeklerle adeta çiçek bahçesi gibi.

Türkiye'de orman güllerinin 3 bin metre rakımda yetiştiği tek yer olan, zengin florası ve endemik bitki türleri ile Kaçkarlar, ziyaretçilerini büyülüyor.

10 yıl önce