|

Kadın toprağa dokununca

''Tarımda Kadın'' temasıyla bu yıl 2.''si düzenlenen Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması''nda ödül alan eserler Sabiha Gökçen Havalimanı''nda sergileniyor.

.
00:00 - 19/06/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:33 - 18/06/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Kadın toprağa  dokununca
Kadın toprağa dokununca

Bu Toprağın Renkleri Fotoğraf Sergisi Sabiha Gökçen Havalimanı''nda ziyarete açıldı. Gübretaş''ın ''Tarımda Kadın'' temasıyla bu yıl ikincisini düzenlediği ''Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğrafları Yarışması'''nda dereceye giren eserlerden oluşan sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

YOLA ÇIKMADAN GEZİN

7 farklı kategoride toplam 13 bin TL''lik para ödülünün verildiği yarışmaya, bu yıl 47 farklı ilden 236 eser katıldı. GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, tarım sektöründe kadın emeğinin önemli bir yeri olduğu düşüncesiyle buna dikkat çekmek için yarışma temasını ''tarımda kadın'' olarak belirlediklerini söyledi. Yarışmaya büyük ilgi gösterildiğini dile getiren Balta, ''Hem başvuru yapan, hem de ödül kazanan fotoğrafçıların dağılımına bakınca yarışmada Anadolu''nun dört bir yanından tarımla ilgili güzel renklerin bir araya geldiğini görmek bizi mutlu ediyor. Yarışmayla tüm medya mensuplarının tarım konusuna ilgisini artırmayı ve tarımla ilgili görsel arşivi zenginleştirmeyi amaçlıyoruz.'' Sabiha Gökçen Havalimanı İç Hatlar Giden Yolcu Salonu Sergi Alanı''nda açılan sergi, 31 Temmuz 2014 tarihine kadar gezilebilecek.

Ödüller sahiplerini buldu

Sergi açılışıyla birlikte Sabiha Gökçen Havalimanı''nda düzenlenen törende dereceye giren yarışmacıların ödülleri de verildi. Birincilik ödülünü Mersin''den Anadolu Ajansı muhabiri Anıl Bağrık, ikincilik ödülünü Muğla Yakamoz Gazetesi''nden Volkan Yıldız, üçüncülük ödülünü ise İhlas Haber Ajansı foto muhabiri Melih Cevdet Tekşen kazandı. Bu yıl kadın foto muhabirleri teşvik için verilen Jüri Özel Ödülü ise Zeynep Seda Çakır''a verildi.


10 yıl önce