|

Kağıthane'de "Sadabad Sandal Gezisi"

38. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında turizm acentesi temsilcileri, Kağıthane'deki tarihi ve kültürel mekanları ziyaret etti, Kağıthane Deresi'nde sandal gezisi yaptı.

Aa
00:00 - 16/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 16:40 - 16/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Kağıthane'de "Sadabad Sandal Gezisi"
Kağıthane'de "Sadabad Sandal Gezisi"

Bu yıl Kağıthane Belediyesi'nin ev sahipliğinde kutlanan Turizm Haftası, çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Etkinlikler çerçevesinde, Kağıthane Belediyesi Açık Hava Müzesi'ni, Sadabad Camisi'ni ve el yapımı kağıt atölyesini ziyaret eden turizm acentesi temsilcileri, bölgenin tarihi yerleri hakkında bilgi aldı.

Acente temsilcileri, daha sonra Kağıthane Deresi'nde "Sadabad Sandal Gezisi"ne katıldı.

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, gazetecilere yaptığı açıklamada, Turizm Haftası kutlamalarını bu yıl Kağıthane Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirdiklerini belirterek, bazı turizm acentesi temsilcilerinin bölgedeki tarihi yerleri ziyaret ettiğini söyledi.

Bilgili, her yıl bir ilçeyi çalıştıklarını, bu kapsamda bu sene Kağıthane ve turizm ilişkisini ele aldıklarını anlatarak, "Kağıthane'yi bir turizm ürünü, rotası haline getirmek için çalışıyoruz" dedi.

İlçenin kültür turizmi potansiyelinin çok iyi olduğunu ifade eden Bilgili, iç turizm olmadan dış turizmin olamayacağını, turizm çalıştayı yapacaklarını, ortaya çıkacak Acil Eylem Planı'nı uygulamaya geçireceklerini kaydetti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Bilgili, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İlk önce yapacağımız iş, 50 rehberimizi Kağıthane'de uzmanlaşma eğitimine tabii tutacağız. İki günlük bir çalışmayla rehberler odası, il müdürlüğü ve Kağıthane Belediyesi ile bir çalışma yapacağız. 50 rehberi Kağıthane konusunda uzmanlaştıracağız ki onlar, grupları burada Kağıthane'de gezdirebilsinler. Bugün süreci başlattık, önümüz parlak, iyi bir ürün ortaya çıkacaktır diye düşünüyoruz."

"Sadabad'da insanların dinlenebildiği bir ortam oluştu"

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise turizm acentesi temsilcileriyle ilçenin tarihi yerlerini ziyaret ettiklerini ifade etti.

Çalışmalarında ilçenin tarihini ön plana çıkardıklarını dile getiren Kılıç, "Boğazın suyunu Haliç ile buluşturduk, sandallarımızı oluşturduk. Nedim'in dediği gibi 'Gidelim serv-i revanım yürü Sadabad'a'. İşte Sadabad'da insanların dinlenebildiği bir ortam oluştu" dedi.

Kılıç, Kağıthane'nin önemli bir turizm merkezi olduğunu dile getirerek, "Bugün sandallara bindiğimizde birlikte olduğumuz arkadaşlar çok mutlu oldu. Şehrin içinde ve dışında bir ortam oluşuyor. Tarihi demir yolunu gezerken de aynı havayı teneffüs ediyoruz. Şehrin içinden 7 kilometre ormandan geçtikten sonra bir anda denize çıkıyoruz. Her birisi ayrı bir güzellik oluşturuyor" diye konuştu.

Bazı acentelerin İstanbul şehir turlarına Kağıthane'yi de dahil ettiğini aktaran Kılıç, bundan sonra ilçede turistlerin daha düzenli ve yoğun şekilde değerlendireceği ortamların olacağını sözlerine ekledi.

10 yıl önce