|

Kalplerimiz müzikle bağlı

Sanat yönetmenliğini kendisinin üstlendiği Özel Ramazan Projesi''yle her Çarşamba farklı bir sanatçıyı ağırlayan Mercan Dede, müziğin insanlar arasında akıl programına gerek olmaksızın gönül köprüleri kurduğunu söylüyor.

Harun Karaburç
00:00 - 6/07/2014 Pazar
Güncelleme: 21:30 - 5/07/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Kalplerimiz müzikle bağlı
Kalplerimiz müzikle bağlı

Elektronik müziği sufi müzikle harmanlayarak inanılmaz melodiler üreten dünyaca ünlü neyzen, besteci ve müzik insanı Mercan Dede, sanat yönetmenliğini kendisinin üstlendiği Özel Ramazan Projesi ile müzikseverlerle buluşuyor. Proje çerçevesinde Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi''nde her Çarşamba birbirinden değerli müzisyenler bir araya geliyor. 2 Temmuz''da ''Modern çağın Mozart''ı'' olarak anılan Ludovico Einaudi''nin eşlik ettiği Mercan Dede Emsemble, 9 Temmuz Çarşamba akşamı Beyhan Murphy ve Göksel Baktagir ile aynı sahnede olacak.

MÜZİK AKILA GEREK DUYMAZ

Proje çerçevesinde Esen Kıvrak, Olgu Kızılay, Efdal Altun ve Çağ Erçağ''dan oluşan Borusan Quartet, Anjelika Akbar, Azam Ali ve Zara da konuk olacak. Farklı sanatçılarla bir araya gelerek birçok başarılı projeye imza atan Mercan Dede, müziğin akıl programına gerek olmaksızın kalpler üzerine kurduğu köprülerle bizi birleştirdiğini ifade ediyor.

GELENEKLE BUGÜNÜ BİRLEŞTİRDİK

Mercan Dede, bu son projesini müzik üzerine olan çalışmalarının doğal bir sonucu olarak değerlendiriyor ve ekliyor: ''Geleneğin bugünkü karşılığı olabilecek sanatçıları davet ettik. 4 hafta boyunca, her biri birbirinden farklı, alanında çok usta sanatçıların katıldığı bir şölen ortaya çıktı. Uzun zamandır Türkiye''de yaptığım hiçbir projeden böylesi heyecan duymadım. Dilerim seyircilerimiz de bu heyecana katılırlar.'' Hz. Mevlana''nın evrensel, zaman ve mekanla sınırlı olmayan bir''lik, beraberlik, kardeşlik mesajına dikkat çeken Mercan Dede, ''Tüm insanlığın barışa, sevgiye, anlayışa, merhamet ve nezakete her zamandan fazla ihtiyacı var ve tasavvuf bu anlamda aydınlık ışık, tertemiz çağlayan'' diyor.

KANİ KARACA''NIN YERİ AYRI

Bugüne kadar pek çok sanatçıyla bir araya gelerek kolektif işler de üreten Mercan Dede için rahmetli Kani Karaca ile verdiği konserin yeri ayrı. Müzisyen Ludovico Eunaudi ile İtalya''da verdikleri, 200.000 kişinin katıldığı konseri de unutamıyor.

10 yıl önce