|

Kamhi kardeşler Cenevre'de sergi açtı

Ressam Melda Kamhi Kosif ve çağdaş sanat çalışmaları yapan kardeşi Lara Kamhi, Cenevre'de ortak sergi açtı.

Aa
00:00 - 5/04/2014 Cumartesi
Güncelleme: 10:36 - 5/04/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Kamhi kardeşler Cenevre'de sergi açtı
Kamhi kardeşler Cenevre'de sergi açtı

Heritage Galeri'deki serginin açılışına Türkiye'nin Dünya Ticaret Örgütü nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Haluk Ilıcak, Kamhi kardeşlerin babası işadamı Cefi Kamhi ve çok sayıda davetli katıldı.

AA muhabirine eserleri hakkında bilgi veren Lara Kamhi, eserlerinin projeksiyon çalışmalarının dokümantasyonlarından oluştuğunu, elde ettiği dokümantasyonları da fotoğraf olarak sergilediğini anlattı.

Yaklaşık beş yıldır bu şekilde çalışma yürüttüğünü ifade eden Lara Kamhi, "Projeksiyon yardımıyla dokunamadığınız şeyler heykele dönüşüyor" dedi.

Özellikle sinemanın daha fiziksel bir alana yayılmasıyla ilgilendiğini belirten Lara Kamhi, sergide ablası Melda Kamhi Kosif ile iki ortak eserlerinin de yer aldığını söyledi.

Melda Kamhi Kosif ise yağlı boya tuval üzerine çalıştığını ve değişik etnik kökenden gelen insanları resmetmeyi sevdiğini belirtti. Kosif, bu sergisinde yer alan eserlerini, resimlerini biraz daha modernleştirmek için tuval yerine başka materyaller üzerine uyguladığını aktardı.

Fotoğraf da çektiğini belirten Kosif, fotoğrafı ileride resimle birleştirmeyi istediğini ifade etti. Kardeşi ile sergi açmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Kosif, "Zıtlıklarımız bizi birleştirdi" diye konuştu.

Kamhi kardeşlerin 20 eserden oluşan sergisi bir ay boyunca ziyaret edilebilecek.

10 yıl önce