|

Kapalıçarşı Cinayeti kitapçı raflarında

Esra Türkekul'un Kapalıçarşı Cinayeti, polisiye tarzda kaleme alınan roman, EsenKitap Yayınları'ndan çıktı.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 20/09/2013 Cuma
Güncelleme: 16:47 - 20/09/2013 Cuma
Yeni Şafak
Kapalıçarşı Cinayeti kitapçı raflarında
Kapalıçarşı Cinayeti kitapçı raflarında

Esen Kitap etiketiyle yayımlanan Kapalıçarşı Cinayeti, akıcı, mizahi dili ve başarılı kurgusu ile pek çok edebiyat eleştirmeninden olumlu notlar alıyor. Esra Türkekul, polisiye romanlara kadın bir yazarın kaleminden farklı pencereler aralarken, hem bir cinayet vakasını çözme heyecanını yaşıyor, hem de kadınlık halleriyle yüzleştiriyor.

Romana dair...

Yeni boşanmış ve annesiyle yaşamaya başlamış, -istemeyerek- tur rehberliği yapan, komik, akıllı bir kadın: Berna. Sakinleştirici haplarını içip, ABD''den gelen orta yaşlı bir çiftle İstanbul turu yaparken, kendisini Kapalıçarşı''da işlenen bir cinayetin tam ortasında buluyor. Resmi belgeleri çevirmek için her gün Cinayet Büroya gelmesi isteniyor. Kendisini öyle kaptırıyor ki bu işe, sonunda cinayeti çözen de Berna oluyor.

İyice çıkmaza giren soruşturmada belki de en işe yarar niteliği vicdanının sızısı olarak dikkat çekerken toplum dışına itilmiş yoksul insanlara kalbinin en derin yerinden duyduğu sevgi ona yardımcı olur ve burnunun ucundakini göremeyen Berna, zamanla kimsenin görmediği şeyleri görmeye başlıyor.

Kitap, Özlem Özdemir editörlüğünde Esen Kitap tarafından çıktı ve kitapçılardaki yerini aldı.

11 yıl önce