|

Kar Film Festivali sona erdi

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen "9. Uluslararası Kar Film Festivali", düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Aa
00:00 - 18/04/2013 Perşembe
Güncelleme: 15:01 - 18/04/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Kar Film Festivali sona erdi
Kar Film Festivali sona erdi

Festival Komitesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan Hıdıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslararası katılımla bu yıl 9'uncusunu gerçekleştirdikleri festivalde 5 kategoride 14 filmin ödül kazandığını söyledi.

Festivalin sinema açısından oldukça önemli olduğunu ifade eden Hıdıroğlu, "Animasyon, reklam, belgesel, deneysel ve kurgusal kategorilerinde Atatürk Üniversitesi 6, Anadolu Üniversitesi 3, Kocaeli Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Kültür Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi birer ödül kazandı" diye konuştu.

Animasyon dalında birinciliğe değer eserin bulunmadığını belirten Hıdıroğlu, Palandöken Kayak Merkezi'nde düzenlenen törende dereceye giren film sahiplerine çeşitli ödüller verildiğini kaydetti.

Hıdıroğlu, festivalde dereceye giren filmleri söyle sıraladı:

"Animasyon kategorisinde 'Denizde Gözyaşı' ikinci, 'Sigorta' üçüncü oldu. Reklam dalında 'Atasay' birinci, 'Alpin Outdorr' ikinci, 'Bağımlı Değil Bağlı Toplum' filmi ise üçüncülüğü elde etti. Belgeselde, 'Gölün Kıyısında' birinci, '7 Lira' filmi ikinci ve 'Umut' üçüncü oldu. Deneysel kategoride de 'Döngü' birinci, 'Close-Up' ikincilik, 'Katalepsi' de üçüncülük ödülü kazandı. Kurgusal dalda ise 'Fidan', 'Uçurtma' ve 'Sızı' filmleri dereceye girdi."

11 yıl önce