|

Karsu Dönmez büyük beğeni topladı

Hollanda'da düzenlenen ve dünyanın sayılı müzik organizasyonları arasında yer alan North Sea Caz Festivali'nde sahneye çıkan genç müzisyen Karsu Dönmez, büyük beğeni topladı.

Aa
00:00 - 15/07/2013 Pazartesi
Güncelleme: 12:49 - 15/07/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Karsu Dönmez büyük beğeni topladı
Karsu Dönmez büyük beğeni topladı

Caz müziğinin önemli isimlerinin katıldığı festivalde ikinci kez yer alma başarısı gösteren Dönmez, kendine has yorumuyla sahnede Türkçe ve İngilizce eserler seslendirdi.

Belgesel filmi çekildi

Hatay'ın Karsu köyünden Hollanda'ya gelen işçi bir ailenin kızı olan Dönmez'in piyano çalarak özgün yorumuyla seslendirdiği eserler, ülkede beğeni topluyor. Medyanın büyük ilgi gösterdiği Dönmez, aynı zamanda dünyanın sayılı konser salonlarından New York'taki Carnegie Hall'de birkaç kez sahne alma başarısı da gösterdi.

Hollandalıların ünlü sanatçı Hint asıllı ABD'li piyanist Norah Jones'e benzettikleri Dönmez'in müzik alanındaki başarısının yanı sıra ailesini ve hayatını konu edinen bir belgesel filmi de çekilmişti. Türkiye'nin yanı sıra aralarında Amerika, Belçika, Güney Afrika, Polonya ve Hırvatistan'ın yer aldığı çok sayıda ülkede sanatseverlerle buluşan film, geçtiğimiz günlerde Hollanda'da bir televizyon kanalında da gösterildi.

Özgün bestelerinin yanı sıra tanınmış sanatçıların eserlerini kendine has yorumuyla seslendiren Dönmez, 2010'da İstanbul, 2012'de Alanya ve bu yıl da Ankara Caz festivallerine katıldı. Dönmez, üç sene önce Taksim'de açık hava konserlerinde de sahne almıştı.

11 yıl önce