|

'Kibarlık Budalası' 4. yılında

Başrolünü Haldun Dormen'in oynadığı Moliere'in ölümsüz eseri Kibarlık Budalası 4. yılında 8 Ekim Cumartesi günü seyircisiyle buluşmak için gün sayıyor.

00:00 - 20/09/2011 Salı
Güncelleme: 22:00 - 19/09/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
'Kibarlık Budalası' 4. yılında
'Kibarlık Budalası' 4. yılında

Türk Tiyatrosu'nun büyük ustası Haldun Dormen'in, yıllar sonra yeniden sahnelere döndüğü Kibarlık Budalası'nın uyarlamasını İpek Kadılar Altıner yaptı. Hakan Altıner'in sahneye koyduğu oyunun müzik direktörlüğünü Arda Aydoğan, koreografisini Mikel N. Vidhi, kostüm tasarımını Türkan Kafadar, dekor tasarımını Gizem Gürsel - Sedef Kermen, ışık tasarımını Cengiz Özdemir yapıyor. Oyunda; Haldun Dormen, Atılgan Gümüş, Özlem Çakar, Abdül Süsler, Elif Çakman, Dilek Aba, Oral Özer, Sanem İşler rol alıyor.

Hikâyeyi bilen bilir. 17. yüzyıl Fransa'sında, cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain'in (Haldun Dormen) bir tek amacı vardır: Asilzade olmak... 8 Ekim Cumartesi Kozzy Alışveriş Merkezi Gazanfer Özcan Sahnesi'de bu yıl yine aynı heyecanla oynanacak Mösyö Jourdain'in soylu sınıfa yükselmek için yaptığı 'budalalık'lar. Türk Tiyatrosu'na büyük emek harcayan Haldun Taner aynı titizliğiyle yıllar geçmesine rağmen, hem izleyiciyi farklı dünyalara götürüyor hem de kendini var ediyor.

13 yıl önce