|

Konya'da 'Ustaların Gözünden' fotoğraf sergisi

KTO Karatay Üniversitesi Fotoğrafçılık Kulübü, Samsung ve İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği'nin (İFSAK) iş birliğinde açılan "Ustaların Gözünden Aynasız NX Dönemi" fotoğraf sergisinde, Türkiye'nin en önemli fotoğraf sanatçılarının aynasız fotoğraf makinesi modeliyle çektiği kareler sergilendi.

Aa
00:00 - 2/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 16:17 - 2/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Konya'da 'Ustaların Gözünden' fotoğraf sergisi
Konya'da 'Ustaların Gözünden' fotoğraf sergisi

İFSAK Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Turaç, KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Tesisler Binası'nda gerçekleşen serginin açılışında, Türkiye'de birçok üniversitede sergi açtıklarını söyledi.

Turaç, etkinlikte yer alan 12 fotoğraf sanatçısının eserlerini üniversite öğrencileriyle buluşturduklarını aktardı. Turaç, fotoğrafın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Hayat çok kısa. Bu ömrü sizlerle paylaşalım istedik. Bunun için tüm Türkiye'yi dolaşıyoruz. Fotoğraflar ölümsüzdür. Bu nedenle bu fotoğrafları herkesin görmesini istedik. Projede yer alan fotoğraf sanatçıları arasından 12 ustayı seçerken çok zorlandık. Çünkü çok sayıda üstat var. Aynasız fotoğraf makinelerle çok kısa zaman içinde bu ustalarımız bizlere neler yapabildiklerini gösterdiler" diye konuştu.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak ise fotoğrafların anı ölümsüzleştirdiğini, o anları nesillere aktaran en önemli sanat dalları arasında olduğunu vurguladı.

Sergide, Ara Güler, Sabit Kalfagil, Gültekin Çizgen, İzzet Keribar, Yusuf Tuvi, Güler Ertan ve Barbaros Gürsel tarafından çekilmiş birbirinden güzel kareler, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

10 yıl önce