|

Köşk'ten başsağlığı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hamit Can'ın vefatından dolayı Yeni Şafak ailesine başsağlığı diledi. Gül, “Hem düşünce hem de edebiyat dünyası için büyük bir kayıp. Hakında yazılanları okuyunca çok üzüldüm, duygulandım” dedi

Haber Merkezi
00:00 - 16/02/2010 Salı
Güncelleme: 00:37 - 16/02/2010 Salı
Yeni Şafak
Köşk'ten başsağlığı
Köşk'ten başsağlığı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genel Yayın Yönetmenimiz Yusuf Ziya Cömert'i arayarak, Hamit Can'ın vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Yeni Şafak ailesine başsağlığı dileğinde bulunan Gül, “Hamit Can'ın vefatından dolayı çok duygulandım, üzüldüm. Hakkında yazılanlar beni çok etkiledi. Yazılanları okuduktan sonra Hamit Can'ı hatırladım. Bu tür değerlerimize, değerli isimlere, arkadaşlarımıza sahip çıkalım. Düşünce ve edebiyat dünyasının bu değerli kaybı için hem edebiyat dünyasına hem de Yeni Şafak camiasına ve ailesine başsağlığı diliyorum” dedi. Hamit Can, 12 Şubat Cuma günü evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmişti. Can'ın vefat nedeniyle AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu da gazetemize başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Aziz Babuşçu, Can'ın çocuklarına her türlü maddi ve manevi desteği vereceklerini söyledi. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve oyuncu Kenan Işık gazetemizi arayarak başsağlığı dileğinde bulunurken, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Çetinkaya İcra Kurulu Başkanı Ömer Çetinkaya, TIRSAN Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu da taziye mesajlarını ilettiler.


Diriliş'in neferiydi

1959 yılında Mardin'de dünyaya gelen Hamit Can, ilk, orta ve lise öğrenimini Derbesiye (Şenyurt) ve Mardin'de tamamladı. 1976 yılından bu yana İstanbul'da yaşayan Hamit Can, çeşitli yayınevlerinde, redaktörlük, musahhihlik ve yayın müdürlüğü yaptı. Sezai Karakoç'un kitaplarını okumuş, Diriliş dergisinde yazıları yayınlanmış ve Sezai Karakoç'u “üstadı” kabul etmiş olan Hamit Can, onun Diriliş Partisi'nde de kurucu olarak yer almıştı. Kültür, sanat ve edebiyat dergilerinde yazıları yayınlandı. Sezai Karakoç yönetimindeki Diriliş dergisinde hikâye, şiir ve denemeler yazdı. Can evli ve 3'ü kız 3'ü erkek olmak üzere altı çocuk sahibiydi.

14 yıl önce