|

"Kral Türkiye Müzik Ödülleri" adayları belli oldu

Müzik dünyasında 2013'ün en iyilerinin belirlendiği Kral Türkiye Müzik Ödülü'nde yarışacak adaylar belli oldu. Kral Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, Kral Türkiye Müzik Ödülleri'nde yarışacak adaylar, Kral Pop TV, Kral TV, KralPOP Radyo ve Kral FM ortak yayınında açıklandı.

Aa
00:00 - 11/04/2014 Cuma
Güncelleme: 12:45 - 11/04/2014 Cuma
Yeni Şafak
"Kral Türkiye Müzik Ödülleri" adayları belli oldu
"Kral Türkiye Müzik Ödülleri" adayları belli oldu

Aday adayları; meslek birliklerinden alınan bilgiler ışığında ülkenin önde gelen yapımcıları, radyocuları, müzik adamları ve sanatçılarının görüşlerine başvurularak oluşturuldu. Her kategoride yarışacak 5 aday, 200 kişilik uzman jüri kadrosunun yanı sıra 20 Mart-8 Nisan arasında gerçekleşen halk oylamasında, 3 milyon 900 bin oyla belirlendi.

Adayların seçilme kriterlerinde; MÜYAP 2013 fiziki satış resmi rakamları, MÜYAP 2013 internetten dinlenme ve indirilme resmi rakamları, MusicTopTR verilerine göre 2013'te radyolarda en çok çalan şarkılar verisi, MusicTopTR verilerine göre 2013'te radyolarda şarkıları en çok çalınan şarkıcılar verileri, 200 kişilik jüri ve halk oylaması esas alındı.

Kral Türkiye Müzik Ödülleri'nde 15 farklı kategoride yarışacak her kategoriden 5 aday, SMS ile 30 Nisan'a kadar halk oylamasına sunulacak. Oylamaya katılmak isteyenler, "www.turkiyemuzikodulleri.com" adresinden adaylarının SMS numaralarını öğrenebilecek. Mobil platformlardan Kral uygulamasını indirenler ise oylamaya ücretsiz katılabilecek.

Finalde halk oyunun yanı sıra çeşitli veriler ışığında konusunda uzman 30 kişilik final jürisiyle ödüller sahiplerini bulacak.

Kral Türkiye Müzik Ödülleri için yarışacak kategorilerde müzikseverler "En İyi Albüm", "En İyi Şarkı", "En İyi Kadın Sanatçı", "En İyi Erkek Sanatçı", "En İyi Grup, "En İyi Klip, "En İyi Proje", "En İyi Remix Şarkı", "En iyi Çıkış Yapan Sanatçı", "En İyi Dizi Müziği", "En İyi Film Müziği", "En İyi Düet", "En İyi Enstrümantal Albüm", "En İyi Single", "En İyi Albüm" dallarında oylama yapacak.

10 yıl önce