|

Kur'an'ı Yeniden Düşünme toplantısı gerçekleşti

İlim Dallarını Düşünce Temellerini Araştırma Enstitüsünce, bu yıl ikinci kez "Uluslararası Kur'an'ı Yeniden Düşünme İlmi Toplantısı" düzenlenecek.

Aa
00:00 - 14/04/2014 Pazartesi
Güncelleme: 16:51 - 14/04/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Kur'an'ı Yeniden Düşünme toplantısı gerçekleşti
Kur'an'ı Yeniden Düşünme toplantısı gerçekleşti

Enstitüsü Başkanı Doç. Dr. Halil Rahman Açar, yaptığı basın toplantısında, "Kur'an Kavramları" üzerine yoğunlaşan sempozyuma, bin 50 başvuru geldiğini ve Türkiye'den 8, yurt dışından ise 20 bildiriyi kabul ettiklerini belirtti.

Kur'an-ı Kerim'deki bazı kavramların anlamlarının, zamanla kültürlerin de etkisiyle değişmesi dolayısıyla bu konu üzerine eğildiklerini söyleyen Açar, "Sempozyum, Kur'an-ı Kerim kavram ve terimlerini aydınlatmak, İslam bünyesindeki bilim adamlarını bir araya getirerek görüş alışverişinde bulunmaları açısından önemli" dedi.

Açar, hadis, fıkıh çalışmalarında pek yanlışlık bulunmadığını ancak Kur'an-ı Kerim ile ilgili söylenenlerin yüzde 80-90'ının ilmi bir temele dayanmadığı için yanlış olduğunu söyledi.

Malezya Kuala Lumpur İslam Araştırmaları Akademisinden 36 akademisyenin sempozyuma katılması için teklif geldiğini de bildiren Açar, İslam dünyasında ilmi hareketliliğin canlanması noktasında bu teklifi heyecanla karşıladıklarını ifade etti.

Açar, geçen yıl ilk kez gerçekleştirdikleri sempozyumun da uluslararası alanda büyük ilgi gördüğünü ve sunulan bildirilerin, alanın önde gelen bilimsel dergilerinden Journal of al-Bayan'da İngilizce olarak yayımlandığını kaydetti.

Kur'an-ı Kerim ile ilgili araştırmaların sayısının artırılması amaçlanan sempozyum, 10 ve 11 Mayıs'ta Gür Kent Otel'de gerçekleştirilecek.

Kanada'dan Cezayir'e, Endonezya'dan ABD'ye, Çin'den Avustralya'ya çok sayıda alanında uzman bilim adamı katılacağı sempozyum, Türkçe ve İngilizce yapılacak

10 yıl önce