|

Kutlu Doğum Haftası'nda 'Mevlaya Yakarış'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Bir Olalım Birlik Olalım Gelin Mevlâ'ya Yakaralım' başlıklı etkinlikte Sırrı Er, 17 Nisan Perşembe günü 20.00'da İBB Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda 'Mevlâ'ya Yakarış'ı orkestra ve koro eşliğinde ilk kez sahnede seslendirecek.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 16/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 09:49 - 16/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Kutlu Doğum Haftası'nda 'Mevlaya Yakarış'
Kutlu Doğum Haftası'nda 'Mevlaya Yakarış'

Kutlu Doğum Haftası sebebiyle düzenlenen ve katılımın ücretsiz olduğu etkinlik, Sırrı Er'in davudi sesiyle seslendireceği ve içinde Esmâ-i Hüsnâ'ların yer aldığı 'Mevlâ'ya Yakarış'ı, 'Bir Olalım Birlik Olalım Gelin Mevlâ'ya Yakaralım' programıyla İstanbullularla buluşturuyor. Yıllardır seslendirdiği şiirlerle gönüllere dokunan ve dinleyicilerin sevgisini kazanan Sırrı Er, 17 Nisan Perşembe günü 20.00'da İBB Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda 'Mevlâ'ya Yakarış'ı orkestra ve koro eşliğinde ilk kez sahnede seslendirecek. CRR'de gerçekleşecek olan programda Sırrı Er'le birlikte Murat Doğru, Jale Parıltı ve İsmail Coşar da ilahi ve kasideler sunarak dinleyicilere maneviyat dolu bir gece yaşatacak. Zengin bir Koro ve Orkestranın eşlik edeceği etkinlikte izleyiciler huzur dolu anlar geçirecek.

GÖNÜLLERE DOKUNAN ESERLER

İki bölümden oluşacak olan programın ilk bölümü, İsmail Coşar'ın Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayacak. Tekbir, Salât-ü Selam ve kasidelerin okunacağı bölümde, Murat Doğru 'Uyan Ey Gözlerim Gafletten Uyan' ilahisini seslendirecek. 'Sâlik Merâtip Kât Eder' ilahisi ile bitecek olan ilk bölümde Sırrı Er, ney taksimi eşliğinde esmalar okuyacak. Etkinliğin ikinci kısmı tanbur taksimi ile başlayarak Sırrı Er'in Esmâ-i Hüsnâ'ları yorumlamasıyla ile devam edecek. Jale Parıltı'nın da 'Güzel Âşık Cevrimizi Çekemezsin Demedim mi' isimli ilahisini okuyacağı etkinlikte, Sırrı Er bir methiye seslendirecek. Program, kaside ve ilahilerle sona erecek. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun verilmesi amaçlanan etkinlikte, dinleyicilerin gerçek sevgiyi hissetmesi hedefleniyor.


10 yıl önce