|

Kutlu Doğum Haftası'nda tiyatro

Fatih Sanat Tiyatrosu, Kutlu Doğum Haftası kapsamında, "Gül Devri-Ev" adlı tiyatro oyununu 29 Nisan'da Nevşehir Kültür Merkezi'nde sahneleyecek.

Aa
00:00 - 11/04/2014 Cuma
Güncelleme: 12:15 - 11/04/2014 Cuma
Yeni Şafak
Kutlu Doğum Haftası'nda tiyatro
Kutlu Doğum Haftası'nda tiyatro

Fatih Üniversitesinden yapılan açıklamada, "kavga, çatışma ve kutuplaştırmaların hiç bitmediği günümüz dünyasında insanların güzel şeyler duymaya ve görmeye olan ihtiyacının her geçen gün arttığı" belirtilerek, Kutlu Doğum Haftası'nın yaklaşması ile asırlar öncesinden gelen bu sese dikkatleri çekmek için çeşitli programlar yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, bu kapsamda Fatih Sanat Tiyatrosu'nun "Gül Devri-Ev" oyunun 200. temsilini Nevşehir Kültür Merkezi'nde yapacağı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen oyunun yönetmeni Aydemir Gültekin, teknoloji hızla gelişirken kadın-erkek eşitliği, şiddet, töre cinayetleri, çocuk gelinler gibi toplumsal sorunların hala çözüm beklediğini anlattı.

Toplumsal sorunlara kulak tıkamak yerine çözüm aradıklarını vurgulayan Gültekin, oyunlarında mesaj kaygısı taşıdıklarını ve sanatın eğlence olarak algılandığı bir dönemde güldürürken düşündürmenin peşinde olduklarını kaydetti.

Özellikle nisan ayında kutlu doğumun yaklaşmasıyla duyguların daha yoğun yaşandığına değinen Gültekin, "Gül Devri- Ev oyununda Peygamber Efendimiz dönemi toplumsal sorunlar ve çözüm önerilerini konu alıyor. Günümüzde yaşanılanlar eskiyi aratmıyor. Oyunda özellikle kadınlar ve kız çocuklarının geçmiş ve şimdi arasında yaşadıkları benzerliklere dikkat çekiyoruz. 21. yüzyılda bile şiddet gören hatta öldürülen kadınlar, okutulmayan kızlar ve töre cinayetleri devam ediyor" ifadelerini kullandı.

10 yıl önce