|

Laleler sadece İstanbul'da açmıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 7'inci Lale Festivali sona erdi. Festivalin son günü kapsamında, 415 yarışmacının katıldığı "Kocaeli en güzel lalesini seçiyor" yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye giren yetiştiricilere ödülleri Sekapark'ta düzenlenen törenle verildi.

Aa
00:00 - 7/04/2014 Pazartesi
Güncelleme: 11:37 - 7/04/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Laleler sadece İstanbul'da açmıyor
Laleler sadece İstanbul'da açmıyor

Töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, lalenin bir Türk çiçeği olduğunu ifade ederek lalenin baharı müjdelediğini belirtti.

Lalenin Hollanda'da yetişmesinin önemli olmadığına işaret eden Karaosmanoğlu "Lale bizim benliğimizi temsil eden bir çiçektir. Dağlarda zor şartlar altında yetişen bu çiçeği Osmanlı döneminde biz ehlileştirdik" ifadesini kullandı.

Festivalin bir medeniyet yarışı olduğunu kaydeden Karaosmanoğlu, güzel olan her şeyde yarışacaklarını, şehri nakış nakış öreceklerini dile getirdi.

Yarışmada birinci seçilen lalenin sahibi Fatih Karakoç, ocak ayında lale soğanlarını diktiğini daha sonra saksının doğal olması için ağaç kütüğünü oyduğunu belirtti. Festivale katılmanın bile mutluluk verici olduğunu kaydeden Karakoç, "Amacıma ulaştım, başarılı oldum herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yarışmanın ardından Karakoç'a 2 bin lira para ödülü verildi.

10 yıl önce