|

Los Angeles'ta İpek Yolu sergisi

ABD'de Los Angeles Doğal Tarih Müzesi'nde ocak ayından bu yana ziyaretçilere açık olan "İpek Yolu'na Seyahat" galerisi, tarihi yolu temsil eden kültürlerin tanıtıldığı İpek Yolu sergisi ile son buldu.

Aa
00:00 - 16/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 09:04 - 16/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Los Angeles'ta İpek Yolu sergisi
Los Angeles'ta İpek Yolu sergisi

Doğal Tarih Müzesi'nin girişinde kurulan İpek Yolu sergisinde Güney Kaliforniya Tekstil Müzesi'nden getirilen işlemeli kaftanlar, takılar ve ev dekor ürünleri teşhir edilirken, ipek kozasının ipliğe dönüşüm aşamaları ve ipek halı dokuma teknikleri uygulamalı olarak ziyaretçilere anlatıldı.

İpek Yolu'nun en bilinen simgesi olan baharat ve aromatik çaylara özel bir alan ayrıldı ve burada ziyaretçilere çay ikram edildi. Bir diğer alanda Çin'den Asya'ya ve Ortadoğu'ya kadar İpek Yolu'nu temsil eden egzotik figürler alıcıların beğenisine sunuldu.

Kaliforniya Santa Barbara Üniversitesi Ortadoğu Topluluğu Orkestrası'nın da sahne aldığı etkinlikte, popüler bir Türk çalgısı olarak ut, orkestra şefi tarafından Amerikalı izleyicilere tanıtıldı.

Sahne şovunda Azerilere ait "Ayrılık" türküsü seslendirilirken, Arap şarkılarına ve İranlı dans grubu Djanbazıan'ın geleneksel halk dansları gösterisine yer verilen program, Amerikalılardan büyük ilgi gördü.

100 yıllık geçmişe sahip Los Angeles Doğal Tarih Müzesi geçen yıl restore edilmiş ve bu yılın başında ilk olarak İpek Yolu'na Seyahat galerisi ile kapılarını yeniden müzeseverlere açmıştı.

New York'taki Amerikan Doğal Tarih Müzesi'nin organizasyonuyla Asya turunun ardından Los Angeles'ta açılan galeri ve beraberinde çeşitli programlar ve çalıştaylarla desteklenen İpek Yolu tanıtımı, ziyaretçilere tarihi kervan yolunun binlerce kilometre uzunluğuyla geçmişte bir ticaret yolu olduğu kadar, kültürlerin, dinlerin ve fikirlerin de yolu olarak, kıtalar arası iletişimde ne derece önemli bir rol oynadığını hatırlattı.

10 yıl önce