|

Mahkumlara "şiirle terapi"

Gaziantep H Tipi Ceza İnfaz Kurumundaki mahkumlara şiir diliyle kişisel gelişim teknikleri anlatıldı. Şair Burak Ballı, cezaevi konferans salonundaki programda, mahkumlara slayt gösterisi eşliğinde kişisel gelişimle ilgili yazdığı şiirleri okudu.

Aa
00:00 - 27/05/2014 Salı
Güncelleme: 16:17 - 27/05/2014 Salı
Yeni Şafak
Mahkumlara "şiirle terapi"
Mahkumlara "şiirle terapi"

Cezaevi müdürü Hasan Öz, gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümlüleri, eğitim ve psiko- sosyal desteklerle topluma barışık halde tahliye etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bu kapsamda 15 meslek kursu açtıklarını, psiko-sosyal serviste ise iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Ballı, "Bu program ilk defa Adana'da yapılmıştı. İkincisi burada düzenleniyor. Değişik ve gayet hoş bir uygulama" dedi.

Ballı ise cezaevlerinde resim ve müzikle terapinin yapıldığını ancak şiirin hiç uygulanmadığına dikkati çekti.

Şiirin, psikoterapinin destekçisi olduğunu anlatan Ballı, bu programı da psikologlara destek amacıyla düzenlediklerini kaydetti.

Ballı, şiirle terapinin Almanya ve İngiltere'de ruh sağlığını korumak ve güçlendirmek adına hastanelerde uygulandığını ancak cezaevi örneğinin ilk olduğunu vurguladı.

Terapinin hayat hikayeleri ve tasavvuf müzik eşliğinde gerçekliği anlatan Ballı, "Bu çalışma toplumu birleştirici, barışı, huzuru sağlayan hikayelere sahip şiirlerle insanların ruhunda huzur ve mutluluk yaratmasını sağlayan bir program. Türkiye'de ve dünyadaki cezaevlerinde şiir terapi programları arasında ilk oldu" şeklinde konuştu.

10 yıl önce
default-profile-img