|

Mavi''yle tülümüz aralanır

Yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı kısa oyunlarla adını sık sık duyuran genç oyun yazarı Aykut Göker''in kaleme aldığı Mavi, kişiliklerimizi gizlediğimiz maskeleri kaldırıyor. Görünenle gerçek arasındaki o ince tül ortadan kalkıyor

Harun Karaburç
00:00 - 2/02/2014 Pazar
Güncelleme: 18:58 - 1/02/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Mavi''yle tülümüz aralanır
Mavi''yle tülümüz aralanır

Olağan Masallar Tiyatrosu ve KarArt Kültür Sanat işbirliği ile hazırlanan '''Mavi''' oyunu, sahnelenmeye başladığı Aralık ayından beri büyük ilgi görüyor. Daha önce yazdığı ve yönettiği kısa oyunlarla adından sıkça söz ettiren genç oyun yazarı Aykut Göker''in kaleminden çıkan oyun, gerilim türünde yazılmış güzel bir hikaye. Bir psikolog ve hastası arasında geçen oyunun her saniyesi heyecan verici. Garip davranışlarıyla doktoru rahatsız eden hasta, onun kişisel yaşamına merak salmıştır. Bu durumdan hoşnut olmayan doktor hastası karşısında soğukkanlılığını korumaya çalışır. Ancak hastası bu kadarla kalmayacak, daha ileriye gidecek ve sonunda gerçek kişiliği ortaya çıkacaktır. Ustaca tasarlanmış kurgusuyla heyecan ve gerilimin bir an bile eksik olmadığı oyunda Can Yaman ve Şahin Sancak kusursuz performanslarıyla göz dolduruyor. Mavi, hayata dair de bazı sorular soruyor ve maskemizin arkasına gizlediğimiz kişiliklerimiz bir bir ortaya çıkarıyor.

GERÇEĞİN ÖTESİ

İnsanlar bazı kötü yönlerini gizlemek için maskeler takarlar. Bu maskeler bize onları masum ve saf gösterir. Oysa maskenin arkasında hiç tanımadığımız biri vardır. Mavi, görünenin arkasındaki perdeyi aralıyor. Doktor ve hasta arasında geçen diyaloglar kendi yaşamımıza dönüp bakmamız için ipuçları veriyor. Gerçekle görünen sahte gerçek arasındaki o ince tül Mavi ile ortadan kalkıyor. Ustaca işlenmiş metin, hikayeye derinlik ve anlam kazandırıyor. Sıradan insanların da gizemli tarafları olabileceğini, bizi şaşırtacak sürprizlerle bir gün karşımıza çıkacaklarını hatırlatıyor.

10 yıl önce