|

Mehmet Akif, tiyatro oyunuyla anıldı

Mehmet Akif Ersoy, vefatının 76. yılında Konya'da oyuncu Ahmet Yenilmez'in "Safahat, Mehmet Akif Dönüyor, Ya siz neredesiniz?" oyunuyla anıldı.

Aa
00:00 - 28/12/2012 Cuma
Güncelleme: 15:15 - 28/12/2012 Cuma
Yeni Şafak
Mehmet Akif, tiyatro oyunuyla anıldı
Mehmet Akif, tiyatro oyunuyla anıldı

Konevi Kültür Merkezi'nde Meram Belediyesi tarafından düzenlenen programda sahne alan oyuncu Ahmet Yenilmez, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan Safahat adlı tek perdelik tiyatro oyununu sergiledi.

Ahmet Yenilmez tarafından sahnelenen oyunda, Mehmet Akif Ersoy'un kişiliği, edebi kimliği ve ahlaki değerlere bağlılığı vurgulandı. Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatını ve yokluklara rağmen nasıl mücadele verdiğinin de anlatıldığı tiyatro oyununu, izleyiciler büyük bir coşkuyla izledi.

Oyunun ardından konuşma yapan oyuncu Ahmet Yenilmez, Konya'nın maddi ve manevi açıdan çok zengin bir şehir olduğunu, Selçuklu'ya başkentlik yapması nedeniyle de Konya ve Konyalıların üzerine büyük sorumluluğun düştüğünü söyledi.

Çanakkale'den sanata, Mehmet Akif Ersoy'dan Konya ve Türkçe'ye kadar önemli fikir ve düşüncelerini dinleyicilerle paylaşan Yenilmez, Konya'ya her yıl geldiğini belirterek, ''Konya'ya sevdamız vardır'' dedi.


11 yıl önce