|

Mekândan sonsuza

.
00:00 - 5/07/2014 Cumartesi
Güncelleme: 22:49 - 4/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
Mekândan sonsuza
Mekândan sonsuza

Avusturya''nın başkenti Viyana''da yaşayan Türk sanatçı Betül Burnaz, Kabe temalı resim sergisini açtı. Serginin açılışına Türkiye''nin Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş, Avusturya İslam Cemaati Başkanı Fuat Sanaç, Viyana Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Mevlüt Bulut ve çok sayıda davetli katıldı.

BEŞ SEFER KABE

İlk kişisel sergisini 2010 yılında yine Viyana''da açan Burnaz, bu kez Kabe temalı çalışmalarıyla sanatseverlerle buluştu. ''Her gün beş sefer Kabe ile meşguliyetim nedeniyle bu eylemi, sanatsal bir bakış açısıyla resme dökmek istedim. Bir mekândan hareketle yola çıktım'' diyen sanatçının sergisi Galeri Koko''da açık olacak.

BİR MEKÂNDAN HAREKETLE

Resim sanatına ilk başladığı yıllarda klasik Kabe resimleri yaptığını belirten Burnaz, ''Kabe''nin tarihine baktığımızda, örtüsünün pek çok farklı renge büründüğünü görüyoruz'' diyor. Serginin konseptine düşülen notta ise ''Bir mekândan hareketle... Mekandan münezzeh olanı düşlemek… Sınırlarla belirlenmiş köşelerde, tüm ayrıntıların eşitliklerinde ve her bir yüzünde imanın 6 şartını idrak etmek…'' cümlelerine yer verilmiş. Üniversiteyi Viyana›da tamamlayan Burnaz, kara kalem, ebru, akrilik, hat sanatı ve geleneksel el sanatları konusunda da eğitim almış bir isim. Sanatçının açtığı kişisel sergilerinin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışında birçok özel koleksiyonda da eserleri bulunuyor. Burnaz çalışmalarına Viyana''da devam ediyor.


10 yıl önce