|

"Mevlana felsefesini benimsedim"

Oyunculuğu ile Hollywood'un efsane ismi haline gelen Steven Seagal, Thunderbox Avrupa turnesi kapsamında Türkiye'ye geldi. Ülkemize iner inmez kalacağı otele eşyalarını bıraktıktan sonra Steven Seagal, burada basın mensupları ve davetliler ile birlikte iftar yemeğine katıldı.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 16/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:54 - 16/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
"Mevlana felsefesini benimsedim"
"Mevlana felsefesini benimsedim"

Otelin sahibi Ece Turanlı tarafından karşılanan Seagal, menüde Türk yemekleri olmasını tercih ettiğini söyledi. Seagal, düğün çorbası, et, salata ve baklava tercih etti. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği Seagal, bir ara masasına gelen yemeğin de fotoğrafını çekmeyi ihmal etmedi.

'BENİM DE BİR PARÇAM TÜRK'

Masasına oturmadan önce basına kısa bir röportaj veren dünya starı 'Türk ve Osmanlı tarihi, kültürü, mimarisi ve müziği ile ilgileniyorum buraya geldiğim için çok mutluyum. Türk halkının Ramazan ayını kutluyorum, Hayırlı ramazanlar diliyorum. Türk insanından çok büyük bir dostluk ve saygı gördüm. Böyle kutsal bir ayda burada olduğum için de ayrıca mutluyum' dedi. Elindeki şalın nereden olduğunu soran gazetecilere "Türkiye'den değil. Ama yarın Türk olanlarını alacağım" dedi. Sakin ve sempatik tavırlarıyla etrafında olanların sevgisini kazanan Seagal, Moğallar'dan geldiğini ve kendisinin de Türk olduğunu söyledi.

'BUDİSTİM, AYNI ZAMANDA SUFİYİM'

Seagal, Fatih Metmet Sağdıç ile yaptığı sohbet sırasında ise dinlerarası ve kültürlerarası barış üzerine çalışmalar yaptığını belirterek, şarkılarında da barışa vurgu yaptığının altını çizdi. İnanç insanı olduğunu da söyleyen Seagal, 'Mevlana felsefesini içimde hissediyorum. Budist olmama ragmen ben de sufiyim' dedi

16 Temmuz Çarşamba akşamı Harbiye Açıkhava'da dinleyicilerinin karşısına çıkacak olan Seagal, ertesi gün turnesine devam etmek için İskoçya'ya uçacak. Blues tarzında yaptığı müzikleriyle hayran kitlesini ikiye katlayan Steven Seagal, oyunculuğu gibi müzikleriyle de dünya listelerini zorluyor.


Türkiye'ye gelen sanatçının Blues Band konserinin biletleri Biletix'ten satışa sunuldu.

10 yıl önce