|

Mikro Kuran-ı Kerim göz kamaştırıyor

Bursa'da tarihi özelliği bulunan mikro Kuran-ı Kerim, Kent Müzesi'nde sergileniyor.Büyüteçle okunabilen Kur'an-ı Kerim, 1980 yılında medreselerden toplanan tarihi eserlerin arasında bulunmuş. Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi'nde sergilenen mikro Kur'an-ı Kerim görenleri hayrete düşürüyor.

İha
00:00 - 12/07/2014 Cumartesi
Güncelleme: 10:50 - 12/07/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Mikro Kuran-ı Kerim göz kamaştırıyor
Mikro Kuran-ı Kerim göz kamaştırıyor

Büyüteçle bile zor okunan Kur'an-ı Kerim'in, bir tek sayfasının bile eksik olmaması ve yıpranmaması ne kadar değer verildiğini gözler önüne seriyor.

Gümüşten ve işlemeli olan kabı ile günümüze kadar yıpranmadan gelebilen Kuran-ı Kerim'in 1980'li yıllarda eline geçtiğini belirten Dönmez, "O yıllarda kapatılan medreselerdeki tarihi eserleri toparlamaya çalışıyordum. Elime geçtiğinde ben bile inanamadım. Nasıl veya kim tarafından yazıldığı konusunda hiç bir fikrim yok ama büyüteçle bile zor okunan bir kitap için büyük bir başarıdır. Müzeyi ziyarete gelenler her şeye hayran kalıyor, beğeniyor. Ama bu Kur'an-ı Kerim-i gördüklerinde ne yapacakları şaşırıyorlar" dedi.

Görenleri hayretleri içerisinde bırakan Kur'an-ı Kerim, Ramazan bayramının sonuna kadar ziyaretçilerin izlenimine sunulacak.

10 yıl önce