|

Milli Görüşten Muhafazakar Demokrasiye

"Milli Görüşten Muhafazakar Demokrasiye" AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati tarafından kaleme alındı. "Milli Görüşten Muhafazakar Demokrasiye" adlı kitabın imza etkinliği, cumartesi günü İstanbul Bağcılar meydanda kurulan kitap çadırında gerçekleştirildi.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 14/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 12:52 - 14/07/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Milli Görüşten Muhafazakar Demokrasiye
Milli Görüşten Muhafazakar Demokrasiye

Milli Görüş hareketinin tarihsel dönüşümünün ve kırılma çizgisinin anlatıldığı kitabın imza gününde okuyucularıyla bir araya gelen Nureddin Nebati, son çıkan eseri hakkında katılımcılara bilgi vererek tavsiyelerde bulundu.

Şanlıurfa Viranşehir doğumlu olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, "AK Parti üzerine yurt içi ve yurt dışında birçok nitel çalışma olmasına rağmen, nicel araştırma sayısı yok denecek kadar az. Bu kitap AK Parti teşkilat üyelerinin değer algıları üzerine yapılan ilk sayısal çalışma özelliğini taşıyor." bilgisini paylaştı.

Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Nureddin Nebati daha sonra kitabını imzalayarak okuyucularına verdi. Milli Görüş geleneğinin içinden çıkan AK Parti'nin varlık koşullarını oluşturan zeminin ele alındığı kitapta partinin bu gelenekten farklılaşan aynı zamanda benzer kalan yönleri analiz ediliyor. 40 yıllık bir siyasi hareket olan milli görüş çizgisinden ayrılan yenilikçilerin girmiş oldukları yol ve o yolun selametinin anlatıldığı 'Milli Görüşten Muhafazakar Demokrasiye' adlı eser, yakın tarihimize ışık tutar nitelikte.

10 yıl önce