|

Mostar Dergisi: "Tatil Köleliği"

Mostar Dergisi, ilgiyle takip edilen bölümleri ve yazılarıyla okuruyla 113. Kez buluşuyor.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 7/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 18:02 - 7/07/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Mostar Dergisi: "Tatil Köleliği"
Mostar Dergisi: "Tatil Köleliği"

Mostar dergisi Temmuz sayısında okuyucusuna, "Temmuz sayımızın kapak konusu 'Tatil Köleliği' Kapak yazısında, seküler ve kapital dünya algısının bize yorumlama, analiz etme ve bunları kullanma hakkı tanımamasını masaya yatırdık. Hâkim sistem tepeden inme, emredercesine kendi pişirdiği aşı önümüze nasıl koyuyor? Bize 'Gez, toz, arzula, keyfine bak. Hiçbir şeyi kafana takma.' diyen bu sistemin karşısında tavrımız ne olmalı?" bu soru ve sorunları irdelediği kapak yazı ile kendini ifade ediyor...

Bu sayı da Yusuf Kaplan ile kitap kültürü ve okuma geleneğimiz üzerine söyleşi gerçekleştirdi: 'Okumayı Bir İbadet Şuuruyla Yapmalıyız!' Davut Bayraklı, Türkistan Hatıralarını kaldığı yerden yazmayı sürdürüyor: 'Bu Duvarın İçine Kur'an-i Kerim Sakladım' Mümin Munis, 'Bizi Kimlere Bırakıp Gidiyorsun Ey Osmanlı?', Sulhi Ceylan, 'İnsan: Kendi Tünelinden Haykıran', Mükerrem Mete 'Kısa Dönem Askerlik Rehberi', Emre Baştuğ, 'Yalan Hayat İçerisinde Yalan Bir Hayata Dalmıştım', Beyaz Arif Akbaş 'Bulutları Dağıtan Bir Rüzgâr: Mukaddime', Mihriban Eloğlu 'Metrobüste Birbirinin Ruhunu Ayaklarıyla Tırmalayanlar.', Feyyaz Avan 'Hayatın En Zorlu Deplasmanı', Bülen Ata 'Rüya Yolcusu Ve Kırmızı Elbise', Peride Nigâr 'Cezbe Efendi Bana Yanık İdi, Bilirdim' ve Üstad Muharrem Cezbe 'Milletin Şuarası, Devlet Şuarasına Faikdir!' yazılarıyla Temmuz sayısında sizlerle.

Gündelik hayatın, sosyal konuların, genel kültürün ve mizahın geniş yer tuttuğu yazılar da zevkle okuyacağınız bir bölüm oluşturuyor. 'Bir Kitap Bir Yazar', 'Gençliğin Gündemi', 'Kitap', 'Külliyat', 'Huzursuzun Günlüğü', 'Gençlik Sohbetleri', 'Portre' ve 'Tezgâh' bölümleri de ilginizi bekliyor.


10 yıl önce