|

Mostar: Modern zamanlara nasıl gelindi?

Mostar, ilgiyle takip edilen bölümleri ve yazılarıyla okuruyla 110. Kez buluşuyor. Sayfa sayısı artan ''Tarih Diyalogları'', ''Sayeban'' , ''Aynelhayat'' bölümlerinin yanı sıra ''Hatırat'', ''İnce Fikir'', ''Ahval-ı Üdeba'' 2014''ün yeni bölümleri ile okuyucusunu Nisan sayısı ile karşıladı.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 10/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 09:46 - 10/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Mostar: Modern zamanlara nasıl gelindi?
Mostar: Modern zamanlara nasıl gelindi?

Nisan sayısının kapak konusu "Modern Zamanlara Nasıl Gelindi?'' Kapak yazısında, Hayatımızdaki birçok eylemin modern dönem öncesinde yapaylıktan uzak olmasının karşısında bugün bakış açımızın sert ve büyük bir değişimle maddiyatın çemberine nasıl girdiğini sorguluyor. Nerenin eşiğindeyiz? Sorusunu sordurtan tüm ''yenilikler'' hayatımızın bir parçası olmaya devam ediyor. Binlerce yıldır yapılan işgallerde inşalar işgalciler tarafından katlediliyordu. Fakat artık bu görüntüleri video paylaşım sitelerinden arayıp izlemek şimdiki insanlara mahsus ''normal'' bir davranış oldu. Savaşların daha kanlı, fakirliğin daha acılı olacağı zamanlar, insanlığı bekliyor. Modern hayatın getirdikleri bir virüs gibi bütün dünya ülkelerine sıçrıyor.

Mostar Nisan'da neler var?

Davut Bayraklı ''Her Pazarın Kuralı Farklıdır'' yazısıyla, Mümin Munis, ''Rus Yayılmacılığına Karşı Seyyid Tâhâ-i Nehrî (k.s)'', Sulhi Ceylan, ''İmam Gazâlî''nin Hakikat Arayışı'', Argun Cevher ''Bir Stres Topu Olarak Sosyal Medya'', Emre Baştuğ, ''Suriye''den İstanbul''a: Hayata Yeniden Başlamak'', Ahmet İlker Mercan, ''Anneciğim Türkler Geliyor!'' Beyaz Arif Akbaş ''Türk Milletini Şekillendiren Eser: Mızraklı İlmihal'', Şahin Aslan ''Şimdi Reklamlara Kısa Bir Ara Veriyoruz'', Bülen Ata '' Şehrazat''ın Penceresi'' , Süleyman S. Şahin '' Sinemayı Snat Yapan Ülke Fransa'' , Peride Nigâr ''Sabilik ve Şebabet Devrimden Birkaç Hatıra'' ve Üstad Muharrem Cezbe '' Memleket Kimseden Çekmedi, Paşazâdelerden Çekdiği Kadar!'' yazılarıyla Nisan sayısında okuyucu ile buluşuyor.

Gündelik hayatın, sosyal konuların, genel kültürün ve mizahın geniş yer tuttuğu yazılar da zevkle okunabilecek bir bölüm oluşturuyor. ''Gençliğin Gündemi'', ''Kitap'', ''Külliyat'', ''Öğrenci Günlüğü'', ''Gençlik Sohbetleri'', ''Anekdot'' ve ''Tezgâh'' bölümleri okuyucunun ilginisini bekliyor.


10 yıl önce