|

Müslüman Anadolu Gençlik'ten Mısır'a destek

Mısır'da 529 müslüman, işgal ordusunu aratmayan yerli üniformalılara ve darbelerine karşı çıktığı için suçlu ilan edildiği için sivil toplum kuruluşları çeşitli çalışmalar yapıyor.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 16/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 16:28 - 16/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Müslüman Anadolu Gençlik'ten Mısır'a destek
Müslüman Anadolu Gençlik'ten Mısır'a destek

Mısır'da idam cezasına çarptırılan 529 müslüman için sivil toplum kuruluşları tepkilerini dile getiriyor. Müslüman Anadolu Gençliği tarafından, Mısır'daki idam kararlarını protesto etmek için ilki Trabzonda düzenlenen etkinliğin basın açıklaması yayımladı.

İşte o bildiri...

"Mısır'da 529 kardeşimiz idam cezasına çarptırıldı..."

"Mısır'da 529 masum insan, eğer biz sesimizi duyuramaz ve buna mani olamazsak tüm dünyanın gözü önünde katledilecek...

Sözde medeni, özgürlükçü ve demokratik dünyanın gözü önünde bir askeri darbe gerçekleştirilmiş ve meşru Mursi hükümeti alaşağı edilerek müslümanlara yönelik bir kıyım başlatılmıştır. Hukuk; gerek beynelmilel manada, gerekse de iç nizamı tesis eden yönü ile adeta haksızlığın ve adaletsizliğin üzerini örtmenin vesilesi haline getirilerek, kendisini var eden gayenin tam tersi bir halin icracısı olmuştur.

Her fırsatta dünyaya kendi yönetim tarzını dayatmaya yeltenen domuzlaşmış Batı diktası ve onun yerli işbirlikçileri, kendi koydukları kuralları bile işlerine gelmediği yerde ayaklar altına almıştır. Ve tek talebi, hakkı olanı istemek olan Mısır halkı; tüm dünya tarafından canilerin eline ve insafına terk edilmiştir.

Hergün basında yer alan fotoğraflar şahitlik etmektedir ki; bebekler daha yürümeyi öğrenmeden zalim Sisi'nin mahkemelerince ölüme mahkum edilen babaları ile vedalaşmayı öğrenmiş, genç kızlarımızın duvağı kefenleri olmuştur. Haksızlığın ve zulmün hergün bir kat daha katranlaştığı Mısır'da kardeşlerimiz, katiller ile başbaşa bırakılmamalıdır.

Müslümanlar kardeştir; o halde kardeşliğimizin gereğini yerine getirmek için ümmet şuuru haricinde dayanabileceğimiz başka hiçbir şey yoktur... Birleşmiş Milletler, Nato, Avrupa Birliği, insan hakları örgütleri, yalnızca kendilerinden olanlar için varolan kuruluşlardır; onlar için müslüman kanı hiçbir şey ifade etmemektedir. Biz, bu idamların durdurulması için bütün müslümanları, meydanlara, kardeşleri için ses vermeye davet ediyoruz.

Allah, muhakkak ki hesap sorucudur..!"

10 yıl önce