|

Necip Fazıl bu kez "Sabır Taşı" ile DT'de

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Mustafa Kurt, Necip Fazıl Kısakürek'in uzun bir aradan sonra DT'de ilk kez geçen yıl sahnelenen eserinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Önümüzdeki dönem için Sabır Taşı adlı eser Edebi Kurul'dan geçti, onu sahnelemeyi düşünüyoruz" dedi.

Aa
00:00 - 30/06/2014 Monday
Güncelleme: 11:27 - 30/06/2014 Monday
Yeni Şafak
Necip Fazıl bu kez "Sabır Taşı" ile DT'de
Necip Fazıl bu kez "Sabır Taşı" ile DT'de

Kurt, DT'nin 1 Ekim'de perdelerini açacak sanat sezonuyla ilgili hazırlıklarını anlattı.

Geçen sezonda dikkatleri çeken Necip Fazıl'ın eseri Para'nın sahnelenmeye devam edeceğini bildiren Kurt, "DT'de 25 yıl önce yazarın Bir Adam Yaratmak eseri oynandı. Necip Fazıl, Para adlı oyununu da 40 sene önce DT'ye vermiş ancak geçen seneye kadar hiç sahnelenmemişti. Para, gittiği her yerde de büyük alkış aldı, çok fazla turne yaptı, talep de çok oldu. Örneğin, Şinasi Sahnesi'nde oynadı ve bir hafta salon tam doluydu. Önümüzdeki dönem için ise Sabır Taşı adlı eser Edebi Kurul'dan geçti, onu sahnelemeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Gelecek sezon başkentliler bir hafta gülecek

Kurt, geçen sezon ilk kez başlattıkları oyun haftalarıyla İngiliz tiyatrocu Shakespeare ile Rus yazar Çehov'un dünyaca ünlü klasiklerini birer hafta boyunca başkentte seyirciyle buluşturduklarını, yeni sezonda ise ocak ayında Moliere oyunları haftası, şubat ayında da Türk klasikleri haftası yapmayı planladıklarını belirtti.

Bu kapsamda, komedi ağırlıklı oyunları dünya genelinde sıkça sahnelenen Fransız yazar Moliere'nin 6-7 oyunu Ankaralı tiyatro severlerle buluşturacakları bilgisini veren Kurt, Türk klasikleri için hazırlıkları hala devam eden repertuvarda Ali Bey'in Ayyar Hamza'sı, Ahmet Vefik Paşa'nın Hastalık Hastası, Güngör Dilmen'in Midas'ın Kulakları gibi eserlerin yer alabileceğini söyledi.

10 years ago