|

Orhan Veli ve Turgut Uyar anıldı

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Şiir Meydanı adlı söyleşi programında bu ay Türk edebiyatının ünlü şairleri Orhan Veli Kanık ve Turgut Uyar anıldı.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 1/04/2014 الثلاثاء
Güncelleme: 11:56 - 1/04/2014 الثلاثاء
Yeni Şafak
Orhan Veli ve Turgut Uyar anıldı
Orhan Veli ve Turgut Uyar anıldı

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde Şiir Derneği'nin katkılarıyla, Adnan Özer moderatörlüğünde gerçekleşen programa; şairler Mehmet Candoğan, Enes Özel, Baki Ayhan ve Adem Turan konuk oldu. Programa, Tiyatro sanatçısı Hüseyin Köroğlu'da ünlü şairlerin şiirlerini seslendirerek renk kattı.

Söyleşide şairler kendi şiirlerini okurken, Orhan Veli Kanık ve Turgut Uyar'ın şiir anlayışlarını da katılımcılarla paylaştı.

'DARÜLACEZE SAKİNLERİ DE KATILDI'

Darülaceze sakinlerinin de katıldığı söyleşide, Şiir Derneği'nin Başkanlık görevini Nevzat Bayhan'dan devralan Adnan Özer, 21 Mart Dünya Şiir Günü'nü Darülaceze'de şiir okuyarak kutladıklarını katılımcılarına paylaştı.

'MÜTHİŞ YOKSULLUK ÇEKMİŞ'

' Türk şiirinin geleneğini ters düz eden ve şiirleriyle bunu gerçekleştiren ilk şair Orhan Veli olmuştur' sözleriyle Orhan Veli'nin Türk şiirine katkılarından söz eden şair Baki Ayhan ise Orhan Veli'yi şu sözlerle anlattı:

'Orhan Veli, müthiş yoksulluk çekmiş. Sevgilisine yazdığı mektupları okuyunca bunu daha net anladım. Onun İstanbul'un sevdiğini düşünürüz. Ama sevgilisi Ankara'da. İstanbul'u sevmekten ziyade, tuhaflıkları, gerginlikleri keşfetmeyi seviyor. Yoksulluktan gezemediği için de 'İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı' diye bir şiir yazmıştır.'

'ŞİİRLERİ SLOGAN OLDU'

Turgut Uyar'ın ise, son yılların gözde şairi olduğunu belirten Baki Ayhan, 'Uyar, ikinci yeni hareketi içinde kendine yer edindi. Özel bir dünyası olduğu hissediliyor şiirlerinde. Şiirde derinliği sağlamış ve şiirleri 2000'li yıllarda slogan haline gelmiştir' dedi .

Darülaceze sakinleri ve katılımcılar programda şiirlerini seslendirdi.


٪d سنوات قبل