|

Osmanlı günümüze uyarlanacak

Toplumların hafızalarını tazelemek, tarihi hasretlerimizi gidermek amacıyla yapılacak olan '''Sarayın Terzisi-Osmanlı''' projesi Ekim 2014''de gerçekleştirecek.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 14/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 11:22 - 14/07/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Osmanlı günümüze uyarlanacak
Osmanlı günümüze uyarlanacak

Yapım firması sorumlusu Savaş Uğurlu, ülke tanıtımına büyük katkı sağlayan işlere imza atıyoruz açıklamasında bulunarak, ''Sarayın Terzisi-Osmanlı'' isimli projemizde, Osmanlı Medeniyetini günümüz diliyle görücüye çıkarmayı amaçlıyoruz. Dünyanın en önemli gazetecilerini de davet ederek projemizi görmelerini ve kültürümüzü tüm dünyaya anlatmayı hedefliyoruz. Defile gecesi görücüye çıkacak olan 30 parça kıyafeti satışa çıkartacağız, satıştan elde edilecek gelir belirlenecek olan bir yardım sever kuruma bağışlanacaktır.'' açıklmasında bulundu.

Sarayın Terzisi- Osmanlı projesinin tasarımlarını gerçekleştirecek olan Nişantaşı Üniversite Akademisyen Sümeyra Merve İlbak Tahmaz ise tasarımla ile alakalı şunları söyledi, ''Şehirlerin hafızaları vardır. Yüzyıllar içerisinde toplumların gösterdiği değişim ile birlikte, anılar zamana yenilebilir. 21. Yüzyılın hızı ve küresel dünya, kültürel öğelerimizle aramıza mesafe koysa da, nostaljik hasretleri gidermenin yöntemlerini arıyoruz. "Sarayın Terzisi – Osmanlı'' üzerinde yaşadığımız Osmanlı topraklarının anısına bir saygı duruşu niteliğinde olacak. Sarayın Terzisi- Osmanlı projemiz 30 parçadan tasarlanacak olan kıyafetlerin dikimlerini Şeyma Bozbola, organizasyon sorumluluğunu Sevda Taşçı gerçekleştirecek. Osmanlı Döneminin 600 yıllık hikayesinden yararlanılarak hazırlanacak olan koleksiyonumuzda, 21. Yüzyılın güncelliğini de içinde barındıracak. Günümüzün Avrupa tarafından şekillendirilen ''moda'' kavramına alternatif bir bakış açısı olması yönüyle ''Sarayın Terzisi – Osmanlı'' projesi güncel bir tasarım hareketi olacaktır'' dedi.


10 yıl önce