|

Oyuncu Zeynep Beşerler'den örnek davranış

Arka Sokaklar dizisinin sevilen oyuncusu Zeynep Beşerler, Erzurum''da katıldığı sempozyumda uygun organ bulunamadığı için hayatını kaybeden bir gencin hikayesinden etkilenerek organlarını bağışladığını söyledi.

İha
00:00 - 4/04/2014 Cuma
Güncelleme: 15:05 - 4/04/2014 Cuma
Yeni Şafak
Oyuncu Zeynep Beşerler'den örnek davranış
Oyuncu Zeynep Beşerler'den örnek davranış

Atatürk Üniversitesi Organ Nakil Merkezi''nin kuruluşunun 10. yıl dönümünde 1. Doğu Anadolu Organ Nakil Günleri sempozyumu düzenlendi. Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen sempozyuma Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Sağlık eski Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Uluğ Eldegez, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, Prof. Dr. Yalçın Polat, ünlü oyuncu Zeynep Beşerler, yurt içinden ve yurt dışından bilim adamları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Ağrı''da organ nakli yapılan bir hasta da telefonla sempozyuma katılarak, başından geçen olayları anlattı.

"BENDE BİR IŞIK YAKTI"

Sempozyumda konuşan ünlü oyuncu Zeynep Beşerler, organ nakli bulunamadığı için hayatını kaybeden bir gencin hikayesinden etkilenerek organlarını bağışladığını söyledi. Beşerler, ''Biz elimizden geldiğince bir şeyler yapmak istiyoruz. Tabii ki yaptıklarımız yeterli değil, daha fazlasını yapacağız. Sadece gerçekten birilerinin dikkatini çekebiliyorsak ne mutlu bize. Çünkü Türkiye''nin gerçekten en önemli sorunlarından birisi organ bağışıdır. Organ bağışı yapıldıktan sonra tekrar sağlığına kavuşanları görünce biz gerçekten çok mutlu oluyoruz. Sonuç olarak yarın kime ne olacağını bilemiyoruz. Bizim bir alın yazımız var ve o yazı ne zaman yaşanacak, biz ne zaman öleceğiz hiç bilgimiz yok. O yüzden biz öldükten sonra birileri bizim organlarımızla mutlu bir hayat yaşamayı hak ediyorlar bence. Organ bağışı bulunamadığı için ölen bir gencin hikayesini okudum ve bundan etkilendim ve dedim ki ben niye bu zamana kadar organlarımı bağışlamadım. O gencin hikayesi bende bir ışığın yanmasına sebep oldu ve o hafta içerisinde gidip organlarımı bağışladım ve etrafımdaki insanlara da organlarını bağışlamaları için baskı yaptım'' dedi.

10 yıl önce